ΑΘΗΝΑ
08:17
|
15.07.2024
Οξύνεται η φτώχεια στις ΗΠΑ σε βαθμό που το υπουργείο Γεωργίας αναγκάστηκε να εγκρίνει 2 δισ. δολάρια για τις Τράπεζες Τροφίμων και τα σχολικά γεύματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την χρηματοδότηση των Τραπεζών Τροφίμων και της παροχής γευμάτων σε δημόσια σχολεία των ΗΠΑ με επιπλέον δύο δισεκατομμύρια δολάρια αποφάσισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Γεωργίας σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση της φτώχειας που φέρνει η ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί στα πιο φτωχά στρώματα της αμερικανικής κοινωνίας.

Why Hunger Can Grow Even When Poverty Doesn't - The New York Times

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που επικαλείται σε χτεσινό ρεπορτάζ η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ αναφέρουν πως περίπου 24,5 εκατ. Αμερικανοί δεν είχαν αρκετά τρόφιμα για τη σίτισή τους στο διάστημα 27 Ιουλίου ως 8 Αυγούστου. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά αυξημένος από τα περίπου 21 εκατομμύρια Αμερικανών που είχαν δηλωθεί για το ίδιο θέμα τον περασμένο Δεκέμβρη.

Από τα 2 δις. δολάρια, το 1,5 δις. θα δοθεί άμεσα σε τράπεζες τροφίμων, καθώς το 40% αυτών διαπίστωσε αύξηση του αριθμού των ατόμων που αναζήτησαν βοήθεια επισιτιστική τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού. Επίσης το 40% των τραπεζών τροφίμων ανακοίνωσε πως παρά τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας δεν βλέπουν μείωση του αριθμού των ατόμων που χρειάζονται βοήθεια σε τρόφιμα ακριβώς λόγω του άσχημου συνδυασμού των χαμηλών μισθών και της ακρίβειας.

Ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλσακ διευκρίνισε πως περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια θα πάνε στα σχολεία για την αγορά τροφίμων για την πρωινή και μεσημεριανή σίτιση των μαθητών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ραγδαίες εξελίξεις για το μπάζωμα στα Τέμπη προαναγγέλλουν οι συγγενείς

Στον ανακριτή 67 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Διάγγελμα Μπάιντεν: Να μην μετατραπεί η πολιτική σε «πεδίο φονικής μάχης»

Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους-Από σήμερα οι αιτήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα