ΑΘΗΝΑ
00:06
|
20.04.2024
Σήμερα, στο Ουζμπεκιστάν, η συνάντηση Πούτιν - Σι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν για την δεύτερη κοινή περιπολία στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν τις πρώτες κοινές περιπολίες τους στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό τον περασμένο Οκτώβριο, μια κίνηση που παρακολούθησε στενά η Ιαπωνία, η οποία χαρακτήρισε τους ελιγμούς «ασυνήθιστους».

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας, πολεμικά πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και των Ναυτικών Δυνάμεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας πραγματοποιούν τη δεύτερη κοινή περιπολία τους στον Ειρηνικό Ωκεανό», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κοινή περιπολία περιλαμβάνει τακτικούς ελιγμούς και ασκήσεις οργάνωσης επικοινωνιών, βολές πυροβολικού και πτήσεις ελικοπτέρων. «Σκοπός της αποστολής είναι να ενισχύσει τη ναυτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, να παρακολουθεί τα θαλάσσια ύδατα και να προστατεύει τις εγκαταστάσεις θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας της Ρωσίας και της Κίνας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, Πέμπτη, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν για να συζητήσουν μεταξύ άλλων την κατάσταση στην Ουκρανία και την Ταϊβάν, στο πρώτο ταξίδι του Σι στο εξωτερικό εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα