ΑΘΗΝΑ
23:25
|
30.04.2024
Πάνω από 15 δισ. δολάρια η συνολική έως τώρα Αμερικανική βοήθεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, εκτιμώμενης αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία  «για την κάλυψη των κρίσιμων αναγκών ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για την 21η απόσυρση εξοπλισμού από τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας προς την Ουκρανία από την κυβέρνηση Μπάιντεν, από τον Αύγουστο του 2021.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μαζί με περισσότερες από 50 χώρες για να υποστηρίξουν την άμυνά της. Οι δυνατότητες που προσφέρουμε είναι προσεκτικά μελετημένες για να κάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά στο πεδίο της μάχης και να ενισχύσουν την πλευρά της Ουκρανίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν είναι η κατάλληλη στιγμή», ανέφερε ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ανακοινώνοντας το νέο πακέτο βοήθειας.      

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με στρατιωτική βοήθεια αξίας 15,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νέο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας ανακοινώθηκε καθώς ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει από τις αρχές του μήνα μια μεγάλη αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα