ΑΘΗΝΑ
16:38
|
24.04.2024
Το 22χρονο κορίτσι άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Τεχεράνης μετά τη βίαιη σύλληψή της επειδή δεν κάλυπτε πλήρως τα μαλλιά της…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φαντάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή η είδηση πως ένα κορίτσι 22 ετών άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Τεχεράνης μετά την βίαιη σύλληψή της από την ισλαμική αστυνομία επειδή η μαντίλα (χιτζάμπ) δεν κάλυπτε επαρκώς τα μαλλιά της.

Η 22χρονη Μαχσά Αμινί δύο ώρες αφότου την πήγαν στο αστυνομικό τμήμα υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου.Δεν είναι σαφές προς το παρόν τι συνέβη από τη στιγμή που έφτασε η 22χρονη στο αστυνομικό τμήμα μέχρι που την παρέλαβε το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, προτού να ανακοινωθεί ο θάνατός της, η ιρανική προεδρία ανέφερε ότι ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσί ανέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών να ερευνήσει άμεσα την τραγική κατάληξη αυτής της υπόθεσης.

Εικόνα

Η μαντίλα είναι υποχρεωτική για τις γυναίκες στο Ιράν μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Η αστυνομία ηθικής του Ιράν έχει επικριθεί τα τελευταία χρόνια για τη συμπεριφορά της προς τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τις νεαρές γυναίκες, και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αστυνομικούς να αναγκάζουν γυναίκες να μπουν σε αστυνομικά οχήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα