ΑΘΗΝΑ
13:31
|
19.04.2024
Το δίκιο των εργαζομένων πρέπει να λάμψει είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ όταν συναντήθηκε νωρίτερα με εκπροσώπους των απεργών στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στην 86η ΔΕΘ πραγματοποίησε το απόγευμα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΔΕΘ στα γραφεία της διοίκησης.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για την οικονομία και την διεθνή κατάσταση, για τους κινδύνους που εγκυμονεί η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη θέση του ΚΚΕ για την ενεργειακή κρίση και για τον «δύσκολο χειμώνα που έρχεται», όπως επίσης και για το θέμα της ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo.

«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί βάρος και να υπάρξει αγώνας έτσι ώστε να γίνει πραγματικά ένα μητροπολιτικό πάρκο, ένας τόπος ανάσας ζωής για τους κατοίκους της πόλης, με αθλητισμό, πολιτισμό, με δυνατότητα ελεύθερου χρόνου και αναψυχής των κατοίκων, αλλά και χρησιμοποίηση του με μέτρα πολιτικής προστασίας- αν χρειαστεί, μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ- από φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν στη χώρα μας» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Κουτσούμπας στους απεργούς της «Μαλατίνα»

Νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους απεργούς της εταιρίας «Μαλαματίνα» τονίζοντας πως «το δίκιο των εργαζομένων πρέπει να λάμψει».

Η επίσκεψή του στο χώρο έγινε εφικτή μετά την αποχώρηση της εκεί αστυνομικής δύναμης και το άνοιγμα της πύλης του εργοστασίου. Τότε μόνο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους απεργούς και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων και πρόεδρο της ΠΟΕΕΠ, Γιάννη Φραγγίδη, για το ιστορικό της μετάβασης της εταιρίας από την προηγούμενη στη νέα ιδιοκτησία και για τα αιτήματά τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας με τους απεργούς της «Μαλαματίνα»: «Εμείς θα συνεχίσουμε  να είμαστε στο πλευρό σας» - Ατέχνως

Ο Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα των απεργών και κατακεραύνωσε τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων που έχουν ποδοπατήσει και συρρικνώσει τα εργασιακά δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κουτσούμπα με τους απεργούς, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Ν. Κεράνης ζήτησε να συναντήσει και να ενημερώσει τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ για τα σχέδια της επιχείρησης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, ο Δ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των απεργών και κάλεσε τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας να δώσει λύση στο πρόβλημα προχωρώντας στην επαναπρόσληψη των απολυμένων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αξιοπρεπείς όρους εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα