ΑΘΗΝΑ
15:54
|
08.05.2024
Η Σάρλον Λιούις είχε κατηγορήσει τον Πολάνσκι για σεξουαλική κακοποίηση τη δεκαετία του 1980.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βετεράνος Γαλλο-Πολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι διατάχθηκε να δικαστεί στη Γαλλία για την φερόμενη δυσφήμιση μιας Βρετανίδας ηθοποιού που τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση την Τετάρτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Παρισιού δεν καθόριζε ημερομηνία δίκης για τον Πολάνσκι, 89 ετών, ο οποίος κατηγορήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από αξιώσεις σεξουαλικής επίθεσης κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αν και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δικαστεί στη Γαλλία για αυτές.

Η υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση κατατέθηκε από τη Σάρλοτ Λιούις, γεννημένη το 1967, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία του Πολάνσκι το 1986 «Πειρατές». Το 2010, τον είχε κατηγορήσει στο Λος Άντζελες για σεξουαλική κακοποίηση στο διαμέρισμά του στο Παρίσι τη δεκαετία του 1980, όταν ήταν 16 ετών.

Ο Πολάνσκι απέρριψε τη Λιούις ως «ψεύτη» και «μυθογράφο» σε μια μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό Paris Match το 2019, δείχνοντας αποσπάσματα που της αποδίδονται σε μια συνέντευξη του 1999 στη βρετανική ταμπλόιντ News of the World, εκφράζοντας την επιθυμία της γι’ αυτόν. Η Λιούις ισχυρίζεται ότι τα αποσπάσματα δεν ήταν ακριβή.

Ο δικηγόρος του Πολάνσκι, Ερβέ Τεμίμε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον περασμένο Οκτώβριο ότι η άσκηση κατηγοριών ήταν «αυτόματη» σε υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης και χαιρέτισε την προοπτική της δίκης ως τον τρόπο για να βγει η αλήθεια.

Ο σκηνοθέτης παραμένει καταζητούμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού το 1977 και έχει επίσης αντιμετωπίσει κατηγορίες για άλλες σεξουαλικές επιθέσεις που ο ίδιος αρνείται.

Το 2019, η Γαλλίδα φωτογράφος Βαλεντίν Μονιέ κατηγόρησε τον Πολάνσκι ότι τη βίασε στο ελβετικό σαλέ του το 1975, όταν ήταν 18 ετών και εργαζόταν ως μοντέλο και ηθοποιός, λέγοντας ότι προσπάθησε να της δώσει ένα χάπι καθώς την έδερνε «υπό υποταγή».

Η φήμη του έχει επίσης αμαυρωθεί μετά το κίνημα MeToo που συγκλόνισε το Χόλιγουντ, και Γάλλοι σταρ, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης ηθοποιού Αντέλ Ενέλ, αποχώρησαν από την ετήσια γιορτή του κινηματογράφου στη Γαλλία, Les Cesars, το 2020 μετά το βραβείο του Πολάνσκι για την ταινία του «Κατηγορώ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Boeing 767 προσγειώθηκε χωρίς τις μπροστινές ρόδες

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα