ΑΘΗΝΑ
02:30
|
20.06.2024
Ο Άλεξ Μπέλφιλντ, ο οποίος τώρα διατηρεί ένα κανάλι στο YouTube, καταδίωκε τα θύματά του παρενοχλώντας τα στο διαδίκτυο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πρώην παρουσιαστής του ραδιοφώνου του BBC κρίθηκε ένοχος για παρενόχληση τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του εκφωνητή Τζέρεμι Βάιν, και φυλακίστηκε για πεντέμισι χρόνια.

Ο Άλεξ Μπέλφιλντ, ο οποίος τώρα διατηρεί ένα κανάλι στο YouTube, καταδίωκε τα θύματά του παρενοχλώντας τα στο διαδίκτυο.

Στη δίκη του ακούστηκε ότι έκανε βίντεο στο YouTube για αυτούς, δημοσίευε μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης ενθάρρυνε τους ακολούθους του να τους στοχοποιήσουν.

Ο δικαστής είπε ότι ένα από τα θύματά του ήταν «δευτερόλεπτα μακριά» από το να αυτοκτονήσει.

Ο Μπέλφιλντ, ο οποίος είναι 42 ετών και από το Νότιγχαμ, κατηγορήθηκε αρχικά για παρενόχληση οκτώ διαφορετικών ανθρώπων, που ήταν κυρίως νυν ή πρώην προσωπικό του BBC.

Η πλήρης διατύπωση των κατηγοριών ανέφερε ότι «ακολούθησε μια συμπεριφορά που ισοδυναμούσε με παρενόχληση» των καταγγελλόντων, η οποία «συνιστούσε καταδίωξη» και τους προκάλεσε «σοβαρό συναγερμό ή αγωνία».

Κρίθηκε ένοχος για αυτό το αδίκημα σε σχέση με δύο από τους καταγγέλλοντες – τον παρουσιαστή του BBC Radio Northampton, Μπέρνι Σπέντινγκ, ο οποίος είναι γνωστός ως Μπέρνι Κιθ, και τον βιντεογράφο Μπεν Χιούις.

Σε σχέση με τον Τζέρεμι Βάιν και τον θεατρικό blogger Φίλιπ Ντέχανι, κρίθηκε ένοχος για δύο μικρότερα αδικήματα της «απλής» καταδίωξης, η οποία δεν απαιτεί σοβαρό συναγερμό ή αγωνία για να αποδειχθεί.

Οι ετυμηγορίες σε σχέση με κάθε καταγγέλλοντα ήταν:

Rozina Breen – αθώος

Liz Green – αθώος

Helen Thomas – αθώος

Stephanie Hirst – αθώος

Bernard Spedding – ένοχος (με πλειοψηφία)

Ben Hewis – ένοχος (ομόφωνη ετυμηγορία)

Philip Dehany – δεν είναι ένοχος για την κατηγορία του κατηγορητηρίου, αλλά ένοχος για την εναλλακτική κατηγορία της «απλής» καταδίωξης (πλειοψηφική ετυμηγορία)

Jeremy Vine – δεν είναι ένοχος για την κατηγορία του κατηγορητηρίου, αλλά ένοχος για την εναλλακτική κατηγορία της «απλής» καταδίωξης (ομόφωνη ετυμηγορία)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Δύσκολες μάχες στα πρώτα μεγάλα πύρινα μέτωπα: Βελτίωση της κατάστασης σε Βάρη-Κορωπί και εκκενώσεις κατοίκων σε Μαγνησία (upd)

Εξάρχεια: Έφυγε ο Γιώργος Τσάκαλος, συνδημιουργός του βιβλιοπωλείου «Ναυτίλος»

Κασσελάκης: Όσοι δικηγόροι θέλετε να κινηθείτε κατά του Κούγια, στείλτε μου μήνυμα

Απόστολος Λύτρας: Παραδόθηκε στις αρχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα