ΑΘΗΝΑ
06:10
|
25.04.2024
Ο Άλεξ Μπέλφιλντ, ο οποίος τώρα διατηρεί ένα κανάλι στο YouTube, καταδίωκε τα θύματά του παρενοχλώντας τα στο διαδίκτυο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πρώην παρουσιαστής του ραδιοφώνου του BBC κρίθηκε ένοχος για παρενόχληση τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του εκφωνητή Τζέρεμι Βάιν, και φυλακίστηκε για πεντέμισι χρόνια.

Ο Άλεξ Μπέλφιλντ, ο οποίος τώρα διατηρεί ένα κανάλι στο YouTube, καταδίωκε τα θύματά του παρενοχλώντας τα στο διαδίκτυο.

Στη δίκη του ακούστηκε ότι έκανε βίντεο στο YouTube για αυτούς, δημοσίευε μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης ενθάρρυνε τους ακολούθους του να τους στοχοποιήσουν.

Ο δικαστής είπε ότι ένα από τα θύματά του ήταν «δευτερόλεπτα μακριά» από το να αυτοκτονήσει.

Ο Μπέλφιλντ, ο οποίος είναι 42 ετών και από το Νότιγχαμ, κατηγορήθηκε αρχικά για παρενόχληση οκτώ διαφορετικών ανθρώπων, που ήταν κυρίως νυν ή πρώην προσωπικό του BBC.

Η πλήρης διατύπωση των κατηγοριών ανέφερε ότι «ακολούθησε μια συμπεριφορά που ισοδυναμούσε με παρενόχληση» των καταγγελλόντων, η οποία «συνιστούσε καταδίωξη» και τους προκάλεσε «σοβαρό συναγερμό ή αγωνία».

Κρίθηκε ένοχος για αυτό το αδίκημα σε σχέση με δύο από τους καταγγέλλοντες – τον παρουσιαστή του BBC Radio Northampton, Μπέρνι Σπέντινγκ, ο οποίος είναι γνωστός ως Μπέρνι Κιθ, και τον βιντεογράφο Μπεν Χιούις.

Σε σχέση με τον Τζέρεμι Βάιν και τον θεατρικό blogger Φίλιπ Ντέχανι, κρίθηκε ένοχος για δύο μικρότερα αδικήματα της «απλής» καταδίωξης, η οποία δεν απαιτεί σοβαρό συναγερμό ή αγωνία για να αποδειχθεί.

Οι ετυμηγορίες σε σχέση με κάθε καταγγέλλοντα ήταν:

Rozina Breen – αθώος

Liz Green – αθώος

Helen Thomas – αθώος

Stephanie Hirst – αθώος

Bernard Spedding – ένοχος (με πλειοψηφία)

Ben Hewis – ένοχος (ομόφωνη ετυμηγορία)

Philip Dehany – δεν είναι ένοχος για την κατηγορία του κατηγορητηρίου, αλλά ένοχος για την εναλλακτική κατηγορία της «απλής» καταδίωξης (πλειοψηφική ετυμηγορία)

Jeremy Vine – δεν είναι ένοχος για την κατηγορία του κατηγορητηρίου, αλλά ένοχος για την εναλλακτική κατηγορία της «απλής» καταδίωξης (ομόφωνη ετυμηγορία)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα