ΑΘΗΝΑ
21:46
|
09.05.2024
Ενέκρινε, επίσης, και ένα άλλο φάρμακο ως προληπτική επιλογή για έναν άλλο κοινό ιό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων έχει υποστηρίξει τη χρήση της προληπτικής θεραπείας COVID-19 της AstraZeneca ως θεραπεία για τη νόσο και επίσης ενέκρινε ένα άλλο φάρμακο ως προληπτική επιλογή για έναν άλλο κοινό ιό.

Οι συστάσεις της ρυθμιστικής αρχής συνήθως ακολουθούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν λαμβάνει την τελική απόφαση για τις εγκρίσεις φαρμάκων.

Η AstraZeneca δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) υποστήριξε το Evusheld ως θεραπεία για ενήλικες και εφήβους με COVID που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου τους.

Τον περασμένο μήνα, η Ιαπωνία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το μακράς δράσης αντίσωμα ως θεραπεία για τον COVID – καθιστώντας το Evusheld την πρώτη τέτοια θεραπεία που εγκρίθηκε τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία της ιογενούς νόσου.

To Evusheld είχε προηγουμένως εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό παγκόσμιες εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, ως προληπτική θεραπεία για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που βλέπουν ελάχιστα ή καθόλου οφέλη από τα εμβόλια για τον COVID.

Η AstraZeneca στηρίζεται στο Evusheld για να βοηθήσει να αντισταθμίσει τις χλιαρές πωλήσεις του εμβολίου της για τον COVID που έχει χάσει γρήγορα έδαφος σε λήψεις mRNA στη μάχη κατά του ταχέως εξελισσόμενου ιού.

Το Evusheld, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, απέφερε 914 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2022 για την αγγλο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία.

Ξεχωριστά την Παρασκευή, ο EMA ενέκρινε επίσης την πειραματική θεραπεία μακράς δράσης Beyfortus της AstraZeneca και του συνεργάτη της Sanofi για την πρόληψη των λοιμώξεων της κατώτερης αναπνευστικής οδού που προκαλούνται από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Ο RSV προκαλεί χιλιάδες νοσηλεία και θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο σε νήπια και ηλικιωμένους, αλλά η περίπλοκη μοριακή δομή του ιού και οι ανησυχίες για την ασφάλεια έχουν εμποδίσει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου από τότε που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ο ιός το 1956.

Αλλά υπάρχει μια θεραπεία, το Synagis, που αναπτύχθηκε επίσης από την AstraZeneca αλλά πωλείται από το Swedish Orphan Biovitrum στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη λοιμώξεων του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος που προκαλούνται από RSV σε βρέφη και απαιτεί έως και πέντε ενέσεις για να καλύψει μια τυπική περίοδο RSV.

Εν τω μεταξύ, εάν εγκρινόταν το Beyfortus, θα ήταν η πρώτη προληπτική θεραπεία RSV μιας δόσης για τον ευρύ πληθυσμό των βρεφών – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που γεννήθηκαν υγιή ή θεωρούνται υψηλού κινδύνου – κατά την πρώτη τους περίοδο RSV.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

ΗΠΑ: Έκρηξη στα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου σε παιδιά και εφήβους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα