ΑΘΗΝΑ
12:31
|
19.05.2024
Οργισμένοι καταθέτες εισέβαλαν σε αρκετές τράπεζες σε όλη τη χώρα, ζητώντας την απόσυρση των αποταμιεύσεών τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Μπασάμ Μαουλάουι ανακοίνωσε ότι η χώρα θα λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά από μαζικές αναλήψεις από καταθέτες, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu την Παρασκευή.

Οι δηλώσεις του Μαουλάουι έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου οι υπηρεσίες ασφαλείας ήταν παρούσες για να συζητήσουν μέτρα για να κρατηθεί η χώρα ασφαλής και σταθερή.

Οργισμένοι καταθέτες εισέβαλαν σε αρκετές τράπεζες σε όλη τη χώρα, ζητώντας την απόσυρση των αποταμιεύσεών τους.

Στη συνέχεια, η Ένωση Τραπεζών στο Λίβανο ανακοίνωσε ότι όλες οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για τρεις ημέρες από τη Δευτέρα.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ένα ανθυγιεινό φαινόμενο που απειλεί την ασφάλεια και τη χώρα και οι δυνάμεις ασφαλείας γνωρίζουν πολύ καλά πώς να ενισχύσουν τον έλεγχο», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Μαουλάουι κάλεσε τους καταθέτες να παραμείνουν ψύχραιμοι: «Οι καταθέσεις δεν μπορούν να ανακτηθούν με αυτόν τον τρόπο· είναι παράνομο και μπορεί να καταστρέψει το τραπεζικό σύστημα και να προκαλέσει απώλεια χρημάτων από άλλους καταθέτες».

Ο Λίβανος έχει βιώσει μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που ανάγκασε τις τράπεζες να θέσουν αυστηρούς περιορισμούς στις αναλήψεις των καταθετών από το 2019.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα