ΑΘΗΝΑ
20:11
|
24.04.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνικές συνομιλίες την Κυριακή με τους προέδρους της Κιργιζίας και του Τατζίκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνικές συνομιλίες την Κυριακή με τους προέδρους της Κιργιζίας και του Τατζίκ, Σαντίρ Τζαπάροφ και Εμομάλι Ραχμόν αντίστοιχα, καλώντας τα μέρη να αποτρέψουν περαιτέρω κλιμάκωση στα σύνορα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, οι πρόεδροι «συζήτησαν την κατάσταση στα σύνορα Κιργιζίας-Τατζίκ». «Ο Πούτιν προέτρεψε τις πλευρές να αποτρέψουν περαιτέρω κλιμάκωση και να λάβουν μέτρα για την επίλυση της κατάστασης αποκλειστικά με ειρηνικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα το συντομότερο δυνατό», σημείωσε το Κρεμλίνο.

«[Ο Βλαντιμίρ Πούτιν] επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια με στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας στη μεθοριακή περιοχή Κιργιζίας-Τατζίκ», ανέφερε μετά τις τηλεφωνικές συνομιλίες για την κατάσταση στα σύνορα Κιργιζίας-Τατζίκ.

Τα μέρη «συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Η ένταση στα σύνορα μεταξύ Κιργιστάν και Τατζικιστάν κλιμακώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι συγκρούσεις μεταξύ των συνοριοφυλάκων και των δύο χωρών με τη χρήση βαρέων όπλων ξεκίνησαν ξανά κατά μήκος της περιμέτρου των κοινών συνόρων το πρωί της Παρασκευής. Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Κιργιζίας Σαντίρ Τζαπάρο και ο Τατζικιστάν ομόλογός του Εμομάλι Ραχμόν πραγματοποίησαν συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της SCO στη Σαμαρκάνδη και συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, οι μάχες ξανάρχισαν το βράδυ της ίδιας ημέρας και συνεχίστηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου σε ορισμένα τμήματα των κοινών συνόρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα