ΑΘΗΝΑ
19:38
|
03.05.2024
Γενική απεργία πραγματοποιήθηκε σήμερα σε εκατοντάδες σχολεία Παλαιστινίων της Ανατολικής Ιεροσουαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γενική απεργία πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σχολεία Παλαιστινίων της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ με αφορμή την απόφαση του  δήμου της πόλης να επιβάλλει, μέσω γενικής κατεύθυνσης του ισραηλινού υπουργείου Παιδείας, λογοκρισία και να κάνει παρεμβάσεις στα παλαιστινιακά σχολικά βιβλία.

Επιτροπή γονιών και κηδεμόνων Αράβων του Ισραήλ που ζουν στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ είχαν απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση διεθνών οργανισμών προς τις ισραηλινές κατοχικές αρχές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γονιών και Κηδεμόνων Σχολείων Ανατολικής Ιερουσαλήμ, Ζίαντ αλ Σαμάλι μιλώντας στο αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα τόνισε πως εάν πετύχουν οι προσπάθειες των ισραηλινών κατοχικών αρχών τότε «θα έχουν έλεγχο στην εκπαίδευση του 90%» των Αράβων μαθητών στα σχολεία της Ιερουσαλήμ.

Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να επιβάλλει μία «διαστρεβλωμένη εκδοχή του σχολικού αναλυτικού προγράμματος του παλαιστινιακού υπουργείου Παιδείας υπό το πρόσχημα της χρηματοδότησής τους.

Με τον τρόπο αυτό σήμερα έμειναν αδειανές εκατοντάδες σχολικές αίθουσες σε περίπου 280 σχολεία Παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ καθώς απείχαν από τα μαθήματά τους περίπου 1150.000 μαθητές δημοτικού σχολείου και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά το βαφτιστήρι του

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα