ΑΘΗΝΑ
22:35
|
25.04.2024
Δυσοίωνη η αξιολόγηση της Fingrid, της διαχειρίστριας εταιρείας του ηλεκτρικού δικτύου της Φινλανδίας, για τον χειμώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να είναι προετοιμασμένοι οι πολίτες της Φινλανδίας για διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω πιθανής έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος τον χειμώνα, προειδοποίησε η διαχειρίστρια του ηλεκτρικού δικτύου της Φινλανδίας Fingrid έχοντας προχωρήσει σε μία επικαιροποιημένη αξιολόγηση της κατάστασης.

Η Φινλανδία εξαρτάται από τις εισαγωγές για την κάλυψη των αναγκών της και αντιμετωπίζει τη μείωση της ικανότητας εισαγωγής ενέργειας από τη Σουηδία λόγω της καθυστέρησης κατά δύο μήνες της επαναλειτουργίας του πυρηνικού αντιδραστήρα, Ringhals 4. «Ως αποτέλεσμα μεγάλης αβεβαιότητας, οι Φινλανδοί πρέπει να είναι έτοιμοι για διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω πιθανών ενεργειακών ελλείψεων τον προσεχή χειμώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Fingrid.

Στο μεταξύ, η εταιρεία Karhu Voima Oy, τμήμα της KSS Energia, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτημα για υπαγωγή στο πτωχευτικό δίκαιο εξαιτίας της εκτόξευσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας που κατέστησε μη επικερδή την επιχειρηματική δραστηριότητα. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι εξετάσθηκαν διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις, ανάμεσά τους και η συγχώνευσή της με τη μητρική εταιρεία, αλλά και αυτό κρίθηκε ότι δεν είναι αρκετό.

«Λόγω των προβλέψεων για υψηλή τιμή της ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα, δεν συντρέχουν οι συνθήκες για την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όλι-Πέκα Ραντάλα, διευθύνων σύμβουλος της Karhu Voima Oy. «Η κατάθεση αίτησης πτώχευσης ήταν η αναπόφευκτη λύση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα