ΑΘΗΝΑ
15:01
|
04.05.2024
Ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δήλωσε πως πράγματι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση ο κ. Πιτσιόρλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάθεση μήνυσης κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη προχώρησε ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, δια του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου».

Βάσει όσων γνωστοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δήλωσε πως πράγματι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση ο κ. Πιτσιόρλας για την υπόθεση της Οξυάς.

Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται επίσης να επισήμανε ότι η ενημέρωση που παρείχε στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αφορούσε την επισύνδεση ενός «τεχνοκράτη» και ότι η παρακολούθηση ολοκληρώθηκε όταν ο κ. Πιτσιόρλας ανέλαβε χρέη υφυπουργού Οικονομίας.

Στον απόηχο της κατάθεσης του, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση για να καταγγείλει παραποίηση των λεγομένων του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ποτέ δεν κατέθεσε ότι «με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα». Επιπλέον, διέψευσε πως στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε «Συριακά Κεφαλαία» που προσπάθησαν να αγοράσουν νησίδες του Ιονίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα