ΑΘΗΝΑ
10:18
|
02.06.2023
Την Κυριακή, το σύνολο του νησιού βρέθηκε χωρίς ρεύμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σφοδρότητα του τυφώνα Φιόνα που έπληξε το Πουέρτο Ρίκο, οδήγησε στην κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης βυθίζοντας την Κυριακή όλες τις περιοχές του νησιού στο σκοτάδι.

Σήμερα, αρκετές περιοχές του νησιού εξακολουθούν να είναι χωρίς ηλεκτροδότηση, καθώς οι εκτεταμένες πλημμύρες καθιστούν επικίνδυνη την προσπάθεια αποκατάστασης των βλαβών.

Ο τυφώνας χτύπησε τη χώρα με ανέμους που έφτασαν ακόμα και τα 140χλμ/ώρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι στο Πουέρτο Ρίκο, ωστόσο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Γουαδελούπη, όταν το σπίτι του παρασύρθηκε από τα νερά.

Την Κυριακή, σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας οι εφεδρικές παροχές ρεύματος από γεννήτριες δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν. Σήμερα, στο νοσοκομείο του Σαν Ζουάν η κανονική παροχή ρεύματος έχει αποκατασταθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διαχειριστή του συστήματος παροχής ηλεκτρισμού του νησιού, Luma Energy, θα χρειαστούν πολλές μέρες για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση σε κάποιες περιοχές.

Το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος του Πουέρτο Ρίκο ιδιωτικοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2021, με διακηρυγμένο στόχο την επίλυση του προβλήματος των διακοπών ηλεκτροδότησης, ωστόσο, το νησί υπέστη γενική διακοπή ρεύματος ξανά τον Απρίλιο του 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Σενεγάλη με εννέα νεκρούς

Breaking borders: Τριήμερο φεστιβάλ στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ

Δύο νέα εργατικά ατυχήματα σε διάστημα τριών ημερών

Εντοπίστηκαν 45 σακούλες με ανθρώπινα λείψανα στο δυτικό Μεξικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα