ΑΘΗΝΑ
12:26
|
30.11.2023
Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε πως θα απευθυνθεί έκκληση στις χώρες που ανήκουν σε SCO και BRICS να παραστούν στα δημοψηφίσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ (LPR) και του Ντονέτσκ (DPR), καθώς και η περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξή τους στη Ρωσία μεταξύ 23-27 Σεπτεμβρίου.

Ο πρεσβευτής της LPR στη Ρωσική Ομοσπονδία, Ροντιόν Μιρόσνικ, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 πως η περιοχή του Ντονμπάς, που αποτελείται από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ στα ανατολικά της Ουκρανίας, ενδιαφέρεται για την πιο διαφανή και νόμιμη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και επιθυμεί την έγκρισή τους από τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και τις χώρες BRICS.

«Θα απευθύνουμε έκκληση στα κράτη που βλέπουν αμερόληπτα αυτά που περνάμε και θα καλωσορίσουμε την παρουσία τους στην ψηφοφορία μας, έτσι ώστε… να βεβαιωθούν ότι οι άνθρωποι που ζουν στο Ντονμπάς είναι πράγματι αποφασισμένοι να λάβουν μια πλήρως συνειδητή απόφαση να γίνουν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας πάνω στον οποίο εμείς, οι διπλωμάτες, θα εργαστούμε τώρα», ανέφερε ο πρέσβης.

Ερωτηθείς για τα δημοψηφίσματα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε: «Από την αρχή της επιχείρησης… είπαμε ότι οι λαοί των αντίστοιχων εδαφών πρέπει να αποφασίσουν για τη μοίρα τους και η όλη τρέχουσα κατάσταση επιβεβαιώνει ότι θέλουν να είναι κύριοι της μοίρας τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε συμφωνία η Ε.Ε. για την προστασία των δημοσιογράφων από «αγωγές SLAPP»

28η Διάσκεψη για το κλίμα: Τα ορυκτά καύσιμα πρέπει να γίνουν παρελθόν

Όταν έκλαψε η Θάτσερ: Όλες οι «μεγάλες επενδύσεις» Μητσοτάκη σ’ ένα βίντεο του Κασσελάκη

Χάρη για απελευθέρωση δόθηκε στον αμφιλεγόμενο πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα