ΑΘΗΝΑ
08:38
|
25.04.2024
Η Νέα Δημοκρατία «προσπαθεί να οικοδομήσει μια διαφορετική πραγματικότητα» και να υψώσει ένα «τείχος ψεμάτων», δήλωσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Έρικ Μαρκουάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιπροσωπεία Πρασίνων ευρωβουλευτών κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα ότι έστησε ένα «τείχος ψεμάτων» για να αποκρύψει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορά της με την έγκριση της Frontex, του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι αρμόδιος για την πρόληψη της παράνομης διακίνησης, της εμπορίας ανθρώπων και της τρομοκρατίας, και άλλων διασυνοριακών εγκλημάτων.

Η Νέα Δημοκρατία «προσπαθεί να οικοδομήσει μια διαφορετική πραγματικότητα» και να υψώσει ένα «τείχος ψεμάτων», δήλωσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Έρικ Μαρκουάρ σε συνέντευξη Τύπου πριν από συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Αθήνα απέρριψε μια έκθεση του ΟΗΕ που ισχυριζόταν ότι οι δυνάμεις επιτήρησης των συνόρων της είχαν απωθήσει παράνομα χιλιάδες πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες τα τελευταία δύο χρόνια.

Ωστόσο, η ευρωβουλευτής των Ολλανδών Πρασίνων Τινέκε Στρικ υποστήριξε σήμερα ότι οι επαναπροωθήσεις «συμβαίνουν σε συστηματική κλίμακα». «Έχουμε πολλές αναφορές από αξιόπιστες πηγές», πρόσθεσε. Η ομάδα των ευρωβουλευτών των Πρασίνων δήλωσε επίσης ότι η Frontex παραμένει απούσα σε ζώνες όπου πιστεύεται ότι πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις. «Λειτουργούν υπό τις διαταγές των ελληνικών αρχών. Και οι ελληνικές αρχές αποφασίζουν πού θα λειτουργήσει (η Frontex)», δήλωσε η Στρικ.

Η αντιπροσωπεία ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει επαρκείς πληροφορίες για την κίνηση διαδικασιών επί παραβάσει σχετικά με επαναπροωθήσεις κατά της Ελλάδας και της Κροατίας. Ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ «γνωρίζει τι συμβαίνει» και λαμβάνει μια «σκόπιμη απόφαση» να μην αναλάβει περαιτέρω δράση, υποστήριξε η Στρικ.

Η αντιπροσωπεία των Πρασίνων ξεκίνησε σήμερα συλλογή υπογραφών με στόχο η Κομισιόν να «παγώσει η χρηματοδότηση σε χώρες που πραγματοποιούν επαναπροωθήσεις και τα νέα κονδύλια για τη μετανάστευση να εξαρτώνται από τη συμμόρφωση με τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα