ΑΘΗΝΑ
15:07
|
20.04.2024
Στήνεται σκηνικό έντασης ενόψει της πορείας σήμερα στις 17:30 κατά της ανάπλασης και της εμπορευματοποίησης ενός ακόμη χώρου πρασίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αστυνομικές δυνάμεις και μια κλούβα των ΜΑΤ αφίχθησαν νωρίς το πρωί στο Πάρκο Κύπρου και Πατησιών για να στήσουν σκηνικό έντασης με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα σχέδια ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων και της Unison.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες οι διμοιρίες επιτέθηκαν στον κόσμο που βρισκόταν στο πάρκο για την υπεράσπισή του και προχώρησαν σε τουλάχιστον τέσσερις ή έξι προσαγωγές. Μάλιστα, ένας εκ των προσαχθέντων φέρεται να έχει χτυπηθεί από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ζήτησε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/ Πατησίων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία σήμερα το απόγευμα στις 17:30 στο πολύπαθο από άποψης δημοτικών παρεμβάσεων πάρκο στο κέντρο της Αθήνας.

«Το πάρκο Κύπρου & Πατησίων είναι και θα παραμείνει ελεύθερος, δημόσιος, πράσινος χώρος και εστία συλλογικού αγώνα» αναφέρει στο κάλεσμά της η συνέλευση, η οποία καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση και την καταστολή στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

Στο μεταξύ η Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη στηρίζει το κάλεσμα της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων. «Την εβδομάδα που μας πέρασε το πάρκο Κύπρου και Πατησίων δέχτηκε 3 φορές επισκέψεις εργολάβων που με εργάτες ήθελαν να αρχίσουν τις εργασίες ανάπλασης, την Παρασκευή δε ήρθαν και η ΟΔΟΣ με κάπελάκηδες να ‘προστατέψουν’ το πάρκο. Κάτοικοι και αγωνιστές συγκεντρώθηκαν και εν τέλει η αστυνομία αποχώρησε. Ως Συνέλευση για το Λόφο Στρέφη στηρίζουμε και θα παρευρισκόμαστε στην πορεία της Τρίτης 5.30μμ στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Καμία ανάπλαση από τα πάνω, που να αγνοεί και να εκδιώκει την κοινωνική βάση των γειτονιών μας!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα