ΑΘΗΝΑ
23:02
|
05.12.2022
Ο Κολομβιανός Πρόεδρος άφησε εμμέσως ξεκάθαρες αιχμές κατά των ΗΠΑ και του υποτιθέμενου πολέμου που έχουν κηρύξει κατά των ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τερματισμό του «παράλογου πολέμου κατά των ναρκωτικών στην Κολομβία» και στην ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου ζήτησε απόψε μετ’ επιτάσεως ο Κολομβιανός πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο.

Ο Πέτρο τόνισε πως ο πόλεμος αυτός καταστρέφει τα δάση του Αμαζονίου και την χώρα του, κάνοντας έκκληση «από την πληγωμένη Λατινική Αμερική» να σταματήσει αυτή η παράνοια, λέγοντας:

«Η μείωση της χρήσης των ναρκωτικών δεν απαιτεί πολέμους αλλά απαιτεί από όλους εμάς να οικοδομήσουμε μία καλύτερη κοινωνία».

«Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών απέτυχε. Θέλετε λιγότερα ναρκωτικά; Σκεφτείτε λιγότερο τα κέρδη και περισσότερο την αγάπη. Σκεφτείτε μία λογική άσκηση εξουσίας. Μην αγγίζετε την ομορφιά της χώρας μου με τα δηλητήριά σας. Βοηθήστε μας, χωρίς υποκρισία, να σώσουμε τα δάση του Αμαζονίου» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς διαχρονικά στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ που επί δεκαετίες δηλητηριάζουν τις φυτείες κόκας στην Κολομβία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής βλάπτοντας το περιβάλλον και καταστρέφοντας τις τοπικές κοινότητες αυτοχθόνων.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος τόνισε πως ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών λειτουργεί σαν δικαιολογία για να μην λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα όταν θα έπρεπε να λαμβάνονται περισσότερα μέτρα για να σωθεί η ανθρωπότητα. Κατέληξε δε τονίζοντας:

«Χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επεισόδια με δακρυγόνα και χειροβομβίδες στην Καμάρα Θεσσαλονίκης

Ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ βλέπει ο Τζον Σαρμπάνης

Περισσότερα «μέτρα» στήριξης υπόσχεται το Eurogroup

Διαδηλωτές «πολιόρκησαν» το κυβερνητικό ανάκτορο της Μογγολίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα