ΑΘΗΝΑ
15:20
|
29.09.2022
«Όχι στην αντιδημοκρατική εκτροπή και την απαξίωση του ΣτΕ», λέει η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καλεί, αύριο Τετάρτη,  η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην αντιδημοκρατική εκτροπή – Η κυβέρνηση ακυρώνει το ΣτΕ – Το δημόσιο νερό σε μέγιστο κίνδυνο».

Ο λόγος της συγκέντρωσης δεν είναι άλλος από την συζήτηση στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ της προσφυγής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ κατά την απόφασης της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, που έκριναν ως αντισυνταγματική την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία σε σχετική της ανακοίνωση «η κυβέρνηση απαξιώνοντας και ακυρώνοντας το ΣτΕ προχώρησε σε μια προκλητικά αντιδημοκρατική εκτροπή και με τα άρθρα 114 και 115 του ν. 4964/2022 αρνήθηκε να μεταφέρει την πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΠ στο κράτος».

Την κινητοποίηση στηρίζουν με απόφασή τους πάνω από 46 εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και περιβαλλοντικών οργανώσεις και συλλογικοτήτων πολιτών από δήμους από όλη την Ελλάδα που συνεδρίασαν την περασμένη Κυριακή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όπλο πολέμου» η ελευθερία του λόγου για τη Τζασίντα Άρντερν

Κλείνει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες η Φινλανδία

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ

Αυξάνονται οι θάνατοι από Έμπολα στην Ουγκάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα