ΑΘΗΝΑ
18:01
|
10.05.2024
Σε μια ανάρτηση στο Facebook το 2014, ο Καλογκέρο Πιζάνο, συνέκρινε τηνΤζόρτζια Μελόνι με «έναν σπουδαίο Γερμανό πολιτικό πριν από 70 χρόνια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ακροδεξιό ιταλικό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας, που αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής, έπαυσε από τα καθήκοντά του έναν από τους υποψηφίους του επειδή επαίνεσε τον Αδόλφο Χίτλερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook το 2014, ο Καλογκέρο Πιζάνο, συντονιστής του κόμματος στο Αγκριγκέντο της Σικελίας, συνέκρινε την αρχηγό του κόμματος Τζόρτζια Μελόνι με «έναν σπουδαίο πολιτικό πριν από 70 χρόνια», ενώ πρόσθεσε ότι αναφερόταν σε «Γερμανό» και όχι στον Μπενίτο Μουσολίνι.

Το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας είπε ότι ο Πιζάνο δεν το εκπροσωπεί πλέον σε κανένα επίπεδο, καθώς η Τζόρτζια Μελόνι προσπαθεί να απομακρύνει τον συνδυασμό της από τις νεοφασιστικές ρίζες του.

Το κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής, με υποσχέσεις για φορολογικές περικοπές και σκληρή γραμμή για τη μετανάστευση.

Ο Καλογκέρο Πιζάνο εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Η Ρουτ Ντουρεγκέλο, πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Ρώμης, επέκρινε τα σχόλια, λέγοντας ότι «η ιδέα ότι κάποιος που χαιρετίζει τον Χίτλερ θα μπορούσε να καθίσει στο επόμενο κοινοβούλιο είναι απαράδεκτη», ανέφερε η Ansa.

Το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας (Fratelli d’Italia), που ιδρύθηκε το 2012, έχει τις πολιτικές της ρίζες στο Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα (MSI), το οποίο προέκυψε από τον φασισμό του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Το κόμμα διατηρεί το λογότυπο των μεταπολεμικών ακροδεξιών κομμάτων: η τρίχρωμη φλόγα, που συχνά γίνεται αντιληπτή ως η φωτιά που καίει στον τάφο του Μουσολίνι.

Αγκαλιάζοντας ένα αμφιλεγόμενο παλιό σύνθημα, «Θεός, πατρίδα και οικογένεια», η Τζόρτζια Μελόνι λέει ότι θέλει φορολογικές περικοπές, ενώ επιθυμεί να εκλεγεί πρόεδρος της Ιταλίας με λαϊκή ψηφοφορία. Εκστρατεύει επίσης κατά των δικαιωμάτων των LGBT, θέλει ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης και έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα κατά των μουσουλμάνων μεταναστών.

Ταυτόχρονα, η Τζόρτζια Μελόνι απορρίπτει κατηγορηματικά τη φασιστική ταμπέλα, λέγοντας ότι πρόσφατα είχε «παραδοθεί στην ιστορία».

Στις τελευταίες εκλογές στην Ιταλία το 2018, το κόμμα της έλαβε λίγο περισσότερο από το 4% των ψήφων, αλλά τώρα είναι το φαβορί για να κερδίσει. Με την υποστήριξη δύο άλλων δεξιών κομμάτων, της Λέγκας του Βορρά και του Φόρτσα Ιτάλια, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οδεύουν προς την πλειοψηφία στα δύο κοινοβούλια της Ιταλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λεβερκούζεν: Δίνει δωρεάν τατουάζ στους οπαδούς της λόγω… καλής χρονιάς

Υπέρ των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ψήφισε η Γενική Συνέλευση

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέος ο βασικός κατηγορούμενος «Shark»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ακρίβεια και τον υψηλό ΦΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα