ΑΘΗΝΑ
18:33
|
19.04.2024
Η κυβέρνηση των Συντηρητικών άλλαξε τη νομοθεσία επιτρέποντας στις εταιρίες να προσλαμβάνουν έκτακτο προσωπικό από πρακτορεία για να καλύψουν θέσεις εργαζομένων που απεργούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανικές συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικούν δικαστική αναθεώρηση των κανονισμών που επιτρέπουν στις εταιρείες να προσλαμβάνουν έκτακτο προσωπικό από πρακτορεία για να συμπληρώσουν τις θέσεις των εργαζομένων που απεργούν, δήλωσαν τα συνδικάτα την Τρίτη.

Έντεκα συνδικάτα από μια σειρά βιομηχανιών που εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζομένους δήλωσαν ότι αυτοί οι κανόνες επιδεινώνουν τις εργασιακές διαφορές και υπονομεύουν το δικαίωμα στην απεργία.

Η βρετανική κυβέρνηση των Συντηρητικών άλλαξε φέτος τη νομοθεσία για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν έκτακτο προσωπικό ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο της απεργίας, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και άλλες βιομηχανίες αποχώρησαν λόγω διαφωνιών για τις αμοιβές.

Τα συνδικάτα είπαν ότι οι νέοι κανόνες ήταν παράνομοι, καθώς ο τότε γραμματέας επιχειρήσεων Κουάσι Κουαρτένγκ απέτυχε να συμβουλευτεί τα συνδικάτα.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια θεμελιώδης βρετανική ελευθερία. Αλλά η κυβέρνηση της επιτίθεται με το φως της ημέρας», ανέφερε σε δήλωσή της η Γενική Γραμματέας του Συνδικαλιστικού Κογκρέσου Φράνσις Ο’ Γκρέιντι.

«Η απειλή αυτού του δικαιώματος γέρνει υπερβολικά την ισορροπία δυνάμεων προς τους εργοδότες. Σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υπερασπιστούν τις αξιοπρεπείς υπηρεσίες και την ασφάλεια στην εργασία – ή να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και να πληρώσουν», πρόσθεσε.

Ο δικαστικός έλεγχος είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένας δικαστής εξετάζει τη νομιμότητα μιας απόφασης ενός δημόσιου φορέα.

Το επιχειρηματικό τμήμα της Βρετανίας υπερασπίστηκε τα σχέδια και είπε ότι ήταν βέβαιο ότι εκπλήρωσαν τις εγχώριες και διεθνείς νομικές υποχρεώσεις.

«Το να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να παρέχουν εξειδικευμένους εργαζομένους από πρακτορεία για να καλύψουν τα κενά προσωπικού δεν επιβάλλει στις επιχειρήσεις απασχόλησης να το κάνουν αυτό, αλλά δίνει στους εργοδότες περισσότερη ελευθερία να βρίσκουν εκπαιδευμένο προσωπικό ενόψει της απεργίας, αν το επιλέξουν», είπε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα