ΑΘΗΝΑ
05:15
|
24.04.2024
Χιλιάδες Ρώσοι πολίτες καταγράφεται σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να κατακλύζουν τα σύνορα με τη Φιλανδία για να αποφύγουν την μερική επιστράτευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες αυτοκίνητα Ρώσων πολιτών φαίνεται να κατακλύζουν τις τελευταίες ώρες τα σύνορα της Ρωσίας με την Φιλανδία καθώς η περιοχή είναι η μοναδική που διαθέτει ανοικτά σύνορα για Ρώσους πολίτες που διαθέτουν βίζα Shengen.

Tο κύμα ροής Ρώσων οδηγών προς τα σύνορα με την Φιλανδία φάνηκε να μεγαλώνει και να εκτείνεται σε μήκος ακόμη και 35 χιλομέτρων, μερικές ώρες μετά το πρωινό διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και τις ανακοινώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού για την μερική επιστράτευση 300.000 ατόμων.

Παράλληλα, ρεπορτάζ του Politico αναφέρει πληροφορίες για την «εκτόξευση» της ζήτησης αλλά και της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων για πτήσεις από τη Ρωσία προς π.χ. το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και άλλους ανοικτούς προορισμούς για Ρώσους πολίτες.

RUSSIA-TRANSPORT-AVIATION-DOMODEDOVO

Πάντως, μία απλή αναζήτηση στην ταξιδιωτική πλατφόρμα Aviasales έδειχνε πως υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια από Μόσχα για Κωνσταντινούπολη, ακόμη και αύριο, 22 Σεπτέμβρη, με την ελάχιστη τιμή στα 1.315 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα