ΑΘΗΝΑ
00:22
|
17.04.2024
Ζητούν έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της, χαρακτηρίζοντας τις ασκήσεις Αμερικανών σε κατοικημένες περιοχές, κατάφωρη παραβίαση του ιρακινού συντάγματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα 15χρονο κορίτσι από το Ιράκ δολοφονήθηκε εν ψυχρώ την Τρίτη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «τυχαίο πυροβολισμό» από στρατεύματα των ΗΠΑ σε πεδίο εκπαίδευσης κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στη διαβόητη περιοχή Αμπού Γκράιμπ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία της Zainab Essam Majed Al-Khazali, κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με λεπτομέρειες να αποκαλύπτουν ότι ήταν εγγονή του «μάρτυρα» Masjid Al-Khazali.

Ο σιίτης κληρικός, σεΐχης Qais Al-Khazali, ηγέτης του κινήματος Asa’ib Ahl Al-Haq, απαίτησε τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας για τη δολοφονία της έφηβης κοπέλας, κάνοντας λόγο για χρήση πραγματικών πυρών – με πρόσχημα την εκπαίδευση – μέσα σε κατοικημένες περιοχές και χαρακτηρίζοντας τις αμερικανικές ενέργειες και την παρουσία στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ «σαφή παραβίαση του ιρακινού συντάγματος», και «κατάφωρη παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας».

Διαμαρτυρία έχει ξεσηκωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί κάνουν λόγο για εκκωφαντική σιωπή στην περίπτωση της δολοφονίας της 15χρονης, την ίδια ώρα που ο θάνατος της Mahsa Amini, στο Ιράν, «κεφαλαιοποιείται» – όπως υποστηρίζουν – από τα δυτικά ΜΜΕ προκειμένου να στηρίξουν το αφήγημα για τη χώρα του Κόλπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα