ΑΘΗΝΑ
12:50
|
20.04.2024
Ο επικεφαλής της Ιντερπόλ στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε πως οι αρχές θα κινήσουν τη διαδικασία έκδοσής του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Βενεζουέλας συνέλαβε έναν φυγόδικο Μαλαισιανό επιχειρηματία με το παρατσούκλι «Χοντρός Λέοναρντ» που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα δωροδοκίας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη χώρα για τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η Ιντερπόλ της Βενεζουέλας.

Ο Λέοναρντ Γκλεν Φράνσις τέθηκε υπό κράτηση στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας χθες βάσει κόκκινης ειδοποίησης που αιτήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για εγκλήματα διαφθοράς και δωροδοκίας, ανέφερε ο επικεφαλής της Ιντερπόλ στη Βενεζουέλα. Οι αρχές θα κινήσουν τώρα τη διαδικασία έκδοσής του, πρόσθεσε.

Ο Μαλαισιανός επιχειρηματίας αφαίρεσε το βραχιόλι παρακολούθησής του και διέφυγε από κατ’ οίκον περιορισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα αυτό το μήνα πριν από την επικείμενη καταδίκη του, σύμφωνα με την εφημερίδα San Diego Union-Tribune.

Οι εισαγγελείς στην υπόθεση δήλωσαν ότι σε αντάλλαγμα για διαβαθμισμένες πληροφορίες και συμβόλαια, ο Φράνσις είχε προμηθεύσει αξιωματικούς του Ναυτικού με μετρητά, γκουρμέ φαγητό, ακριβά πούρα, σπάνια κονιάκ και άγρια σεξουαλικά πάρτι σε φανταχτερά ξενοδοχεία. Ο Φράνσις ομολόγησε την ενοχή του για δωροδοκία τον Ιανουάριο του 2015 και συμφώνησε να χάσει 35 εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κέρδη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν σχεδόν 376 εκατομμύρια δολάρια σε νέα ανθρωπιστική βοήθεια σε ευάλωτους Βενεζουελάνους, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και μεταναστών της Βενεζουέλας και των κοινοτήτων υποδοχής τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα