ΑΘΗΝΑ
08:08
|
20.04.2024
Τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε διανομέας, μετανάστης από το Πακιστάν, καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε διανομέας, μετανάστης από το Πακιστάν, καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος δέχθηκε απρόκλητη και βάναυση ρατσιστική επίθεση από ομάδα 4 ατόμων, το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτέμβρη.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «δύο από τους δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, ενώ άλλοι δύο διέφυγαν της σύλληψης». Στη συνέχεια, οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν στο ΑΤ Ομονοίας, όπου αστυνομικοί προέτρεψαν τον μετανάστη – θύμα της επίθεσης «να μην υποβάλει άμεσα μήνυση κατά των δραστών γιατί κινδύνευε να συλληφθεί και ο ίδιος με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς θα του έκαναν και εκείνοι μήνυση».

«Ο Μαλίκ είναι ένας από εμάς, διανομέας στη “Wolt” και μέλος του Συνδικάτου που ανάρρωνε σπίτι του μετά από εργατικό ατύχημα με το μηχανάκι. Όμως, αντί για αναρρωτική άδεια από την εταιρεία και εργατική βοήθεια από το κράτος, το όνομά του προστέθηκε στη μεγάλη λίστα των θυμάτων ρατσιστικών επιθέσεων οι οποίες έχουν πυκνώσει με την ανοχή της κυβέρνησης και τη συγκάλυψη της ΕΛ.ΑΣ.», σημειώνει το Συνδικάτο και καλεί τους μετανάστες εργαζόμενους να οργανωθούν στο Συνδικάτο και όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα «ενάντια στον ρατσισμό και την εκμετάλλευση».

Πηγή: 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα