ΑΘΗΝΑ
15:36
|
25.04.2024
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναίρεσης του απαλλακτικού βουλεύματος που είχε εκδοθεί για τους κατηγορούμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη ο 27χρονος για την υπόθεση με τον βιασμό που κατήγγειλε ότι υπέστη η 24χρονη Γεωργίας Μπίκα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναίρεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που είχε εκδοθεί και με το οποίο έληγε κάθε ποινική ευθύνη των κατηγορουμένων. Στο σκεπτικό της δικαστικής κρίσεις αναφέρουν πως δεν συντρέχουν οι απαραίτητοι λόγοι άσκηση αναίρεσης.

Η 24χρονη Γεωρία Μπίκα είχε προσφύγει το προηγούμενο διάστημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Γεωργία Μπίκα, συνοδευόμενη από το πληρεξούσιο δικηγόρο της, Ν. Διαλυνά, και έχοντας στο πλευρό της πλήθος κόσμου που φώναζαν υποστηρικτικά συνθήματα, βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για την τελευταία ελπίδα περί απόδοσης δικαιοσύνης εντός της Ελλάδος.

Η Γεωργία είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, ενώ αρχικά κατηγορούμενος έχει βρεθεί ένας 27χρονος επιχειρηματίας. Για την υπόθεση εκδόθηκαν δυο απαλλακτικά βουλεύματα.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, εργοδότες, συνάδελφοι, φίλοι και δικηγόροι της Γεωργίας Μπίκας είχαν προβεί σε καταγγελίες για απειλές που δέχονταν συστηματικά για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η καταγγέλλουσα πάντως σύμφωνα με δηλώσεις της, φαίνεται αποφασισμένη, μετά την εξάντληση όλων των εγχώριων ένδικων μέσων, να προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα