ΑΘΗΝΑ
19:12
|
26.04.2024
Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας για ζώνη ασφαλείας γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο, εξέφρασε ο επικεφαλής της IAEA.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σειρά συναντήσεων στο περιθώριο της 77ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην Ν. Υόρκη, είχε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Ραφαέλ Γκρόσι, σχετικά με την δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Όπως ανακοίνωσε, ο επικεφαλής της IAEA, συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Νμίτρι Κουλέμπα, τον Ουκρανό πρωθυπουργό, ενώ συμμετείχε και σε συνάντηση για το θέμα που οργανώθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τη συμμετοχή υπουργών μιας σειράς χωρών.

Αυτή τη στιγμή, είπε ο Γκρόσι, όλες οι πλευρές επεξεργάζονται συγκεκριμένες πτυχές που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, προσθέτοντας ότι από τις συναντήσεις του με τους Λαβρόφ και Κουλέμπα, έδειξαν πως υπάρχει ισχυρή βάση για την επίτευξη συμφωνίας.

«Το γεγονός και μόνο ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, ακούνε τις ιδέες και τις προτάσεις μας, νομίζω ότι αποτελεί μια καλή ένδειξη ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή σταθερή βάση για την επίτευξη μιας συμφωνίας», υπογράμμισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα