ΑΘΗΝΑ
18:03
|
26.04.2024
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για εξωτερικές υποθέσεις δήλωσε πως «υπάρχει συναντίληψη» σχετικά με τη μη πραγματοποίηση διμερών επαφών με Ρώσους αξιωματούχους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εξωτερικές υποθέσεις, Πίτερ Στάνο, δήλωσε σήμερα πως «υπάρχει συναντίληψη» σχετικά με τη μη πραγματοποίηση διμερών επαφών με Ρώσους αξιωματούχους, έπειτα από τη ματαίωση της συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ερωτηθείς εάν οι υπουργοί Εξωτερικών του μπλοκ έχουν συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο στο πλαίσιο των άτυπων συναντήσεων τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Στάνο απάντησε ότι «Υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει νόημα να γίνονται διμερείς επαφές με Ρώσους αξιωματούχους».

«Υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ πως σε αυτό το συγκεκριμένο στάδιο, μια συνάντηση για παράδειγμα με τον Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα καθώς δεν θα έφερνε το απαραίτητο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Ο λόγος για την όποια διάδραση με τη Ρωσία είναι για να μεταφέρουμε τα μηνύματα μας, να μεταφέρουμε τα επιχειρήματα και τις εκκλήσεις μας για να δοθεί τέλος σε αυτόν τον τρελό, παράνομο πόλεμο. Όμως εν μέσω μιας ατμόσφαιρας όπου κλιμακώνουν βήμα βήμα, και μέρα με τη μέρα, αυτήν την παράνομη επίθεση, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να υπάρχουν απευθείας επαφές, ειδικά με τον Λαβρόφ, ειδικά στη Νέα Υόρκη, ειδικά αυτή την εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριος Πελεκάνος, δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η συνάντηση Αναστασιάδη-Λαβρόφ ακυρώθηκε στη σκιά των εξελίξεων που διαδραματίζονται στην Ουκρανία και έπειτα από το χθεσινό διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές από τις Βρυξέλλες για αποφυγή διμερών επαφών με τη Ρωσία, τις οποίες δεν μπορεί η Λευκωσία να αγνοήσει.

«Δεν έχουμε ποτέ διακόψει τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία», ισχυρίστηκε ο Στάνο, προσθέτοντας πως «η επικοινωνία λαμβάνει χώρα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος και τόπος για επικοινωνία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα