ΑΘΗΝΑ
00:08
|
06.10.2022
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αν κερδίσουν η Μελόνι και οι σύμμαχοί της φοβάμαι ότι, ως χώρα, μπορεί να απομονωθούμε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι.

Στις 25 Σεπτεμβρίου οι Ιταλοί προσέρχονται στις κάλπες, οι οποίες στήθηκαν πρόωρα και εκβιαστικά από τον πρωθυπουργό και τραπεζίτη, Μάριο Ντράγκι. Όλα τα προγνωστικά δείχνουν ότι η Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς παράταξης «Αδέλφια της Ιταλίας», θα ηγηθεί μιας δεξιάς/ακροδεξιάς κυβερνητικής συμμαχίας.

Ο νεοφασισμός επιστρέφει στη γείτονα με τα στελέχη του κόμματος της Μελόνι να μη διστάζουν να δηλώνουν ότι εξακολουθούν να εμπνέονται από υποστηρικτές του πρώην δικτάτορα Μουσολίνι. Εξάλλου. Η αρχηγός τους στην ερώτηση των NYT «εάν ο Μουσολίνι ήταν ταυτόχρονα ένα καλό κι ένα κακό για την Ιταλία» απάντησε με ένα ξερό «ναι».

Σχετικό και το σκίτσο του Πάολο Λομπάρντι, το οποίο αναδημοσιεύεται στον ιστότοπο cartoonmovement.com, με την εξής λεζάντα: Ιταλία 1922, πορεία στη Ρώμη. Ιταλία 2022, Μελόνι. Και η αρχηγός των «Αδελφών της Ιταλίας» ζητεί από τον κόσμο να γυρίσει τους δείκτες των ρολογιών του 100 χρόνια πίσω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζο έχει τις «μαύρες» του

Ένα σκίτσο του Τομ Στίγκλιτς για τη χαμηλή δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Χαίρει άκρας υγείας ο Νετανιάχου

Προειδοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ για τη «συνύπαρξη» γρίπης και κορονοϊού

Λουκέτο σε βενζινάδικο της Αγ. Παρασκευής μετά από πλαστές αποδείξεις

Ούτε το Λονδίνο αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα