ΑΘΗΝΑ
14:56
|
26.09.2023
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αν κερδίσουν η Μελόνι και οι σύμμαχοί της φοβάμαι ότι, ως χώρα, μπορεί να απομονωθούμε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι.

Στις 25 Σεπτεμβρίου οι Ιταλοί προσέρχονται στις κάλπες, οι οποίες στήθηκαν πρόωρα και εκβιαστικά από τον πρωθυπουργό και τραπεζίτη, Μάριο Ντράγκι. Όλα τα προγνωστικά δείχνουν ότι η Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς παράταξης «Αδέλφια της Ιταλίας», θα ηγηθεί μιας δεξιάς/ακροδεξιάς κυβερνητικής συμμαχίας.

Ο νεοφασισμός επιστρέφει στη γείτονα με τα στελέχη του κόμματος της Μελόνι να μη διστάζουν να δηλώνουν ότι εξακολουθούν να εμπνέονται από υποστηρικτές του πρώην δικτάτορα Μουσολίνι. Εξάλλου. Η αρχηγός τους στην ερώτηση των NYT «εάν ο Μουσολίνι ήταν ταυτόχρονα ένα καλό κι ένα κακό για την Ιταλία» απάντησε με ένα ξερό «ναι».

Σχετικό και το σκίτσο του Πάολο Λομπάρντι, το οποίο αναδημοσιεύεται στον ιστότοπο cartoonmovement.com, με την εξής λεζάντα: Ιταλία 1922, πορεία στη Ρώμη. Ιταλία 2022, Μελόνι. Και η αρχηγός των «Αδελφών της Ιταλίας» ζητεί από τον κόσμο να γυρίσει τους δείκτες των ρολογιών του 100 χρόνια πίσω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομεία: Απολύουν συμβασιούχους και βάζουν εργολάβους

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Σακελλαροπούλου στον Κασσελάκη

Το μεγάλο «όχι» της Αχτσιόγλου στον Κασσελάκη κατά τη συνάντησή τους

Παράλληλη στήριξη στα σχολεία: Τα μαζεύει η κυβέρνηση μετά τον σάλο από γονείς μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα