ΑΘΗΝΑ
18:22
|
25.04.2024
Ραϊσί: «Οι φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις της Παρασκευής στο Ιράν δείχνουν τη δύναμη της Ισλαμικής Δημοκρατίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύνθετη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν φέρνουν στο προσκήνιο οι χιλιάδες διαδηλωτ(ρι)ών που συμμετείχαν στις «φιλοκυβερνητικές» κινητοποιήσεις που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα.

Πρόκειται, κατά κάποιον τρόπο, για αντι-διαδηλώσεις, ενάντια στις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν την είδηση του θανάτου της Μάχσα Αμινί ενόσω τελούσε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα, στις διαδηλώσεις ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Οι δύο χώρες υποδεικνύονται από την κυβέρνηση του Ιράν ως υποκινήτριες των αναταραχών που επικρατούν στη χώρα την τελευταία εβδομάδα. Παράλληλα, συμμετέχουσες στις διαδηλώσεις δήλωσαν κάθετα αντίθετες στην προαιρετικότητα του χιτζάμπ.

Ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Εμπραΐμ Ραϊσί προχώρησε σε μια δήλωση κεφαλαιοποίησης των σημερινών διαδηλώσεων, δηλώνοντας πως «Οι φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις της Παρασκευής στο Ιράν δείχνουν τη δύναμη της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

«Η παρουσία του λαού σήμερα είναι η δύναμη και η τιμή της Ισλαμικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Ραϊσί σε ζωντανή τηλεόραση μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα