ΑΘΗΝΑ
17:18
|
25.04.2024
Δήμος και Πυροσβεστική κωφεύουν στις καταγγελίες. Στον Λαύκο η τελευταία επίθεση με κάτοικο να γλιτώνει βλέποντας τα σκυλιά να κατασπαράζουν τρία πρόβατά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πρόβλημα ανεξέλεγκτων τοπικών διαστάσεων εξελίσσονται οι αγέλες αδέσποτων σκυλιών στο νότιο Πήλιο. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που προϋπήρχε της πανδημίας αλλά φαίνεται να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στη μετά-κορονοϊό εποχή για τον Δήμο Σηπιάδος.

Ο πληθυσμός των αδέσποτων ή παρατημένων σκυλιών αυξάνεται συνεχώς σε μια περιοχή με κτηνοτροφική δραστηριότητα. Πιο πρόσφατο περιστατικό είναι αυτό που συνέβη στον κ. Απόστολο Ευαγγελίτση, αγρότη, κάτοικο Λαύκου και πρώην σύμβουλο στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση ο ίδιος και το κοπάδι από πρόβατα που είχε στον κήπο του από αγέλη σκύλων.

«Ξαφνικά 15-20 αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε εμένα και στα ζώα», δήλωσε στον τοπικό ιστότοπο e-thessalia.gr και πρόσθεσε: «Εγώ βγήκα κι έφυγα, διανύοντας περίπου 800μ. για το σπίτι. Η αγέλη των αδέσποτων, μπήκε μέσα στον κήπο κι επιτέθηκε στα ζώα μου. Δάγκωσαν τέσσερα ζώα και άλλα τρία πρόβατα τα κατασπάραξαν. Τα ζώα που είναι δαγκωμένα δεν ξέρουμε αν προσβλήθηκαν από κάποια αρρώστια».

Ο κ. Ευαγγελίτσης σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθενται αγέλες σκύλων σε κατοίκους της περιοχής του και όπως τόνισε, έχουν γίνει καταγγελίες τόσο στον Δήμο όσο και στην Πυροσβεστική. «Είναι ο φόβος και ο τρόμος αυτά τα σκυλιά», είπε: «Περνάνε μηχανάκια κι επιτίθενται. Δίπλα είναι το Δημοτικό Σχολείο Λαύκου και υπάρχει κίνδυνος».

Για όλο τον συμβάν ο κ. Ευαγγελίτσης, αισθανόμενος ότι αυτό όφειλε να κάνει ως πολίτης ή επαγγελματίας, κάλεσε το 100, το οποίο αδράνησε. Ο ίδιος αντέδρασε με τηλεφωνική καταγγελία στην Αστυνομία και ακόμα περιμένει μια απάντηση για να κινηθεί νομικά. Εξάλλου έχασε τρία ζώα (ψυχές) απαραίτητα για τον βιοπορισμό του. «Επισκέφτηκα μαζί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Συρίη τον δήμαρχο και τον ενημέρωσα για το περιστατικό» και περιμένει… ακόμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα