ΑΘΗΝΑ
00:45
|
06.10.2022
Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιπολούν πέριξ των ιδρυμάτων, σε ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, ΕΜΠ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο μέχρι να ολοκληρωθούν τα συστήματα ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσωρινό φρένο στις περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εντός των τεσσάρων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων βάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Voria.gr, οι περιπολίες των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) εντός του ΑΠΘ, του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου ανεστάλησαν προσωρινά, καθώς ακόμη τα Πανεπιστήμια δεν έχουν ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα ασφαλείας που ορίζει ο νόμος για την εγκατάσταση των ΟΠΠΙ – όπως τουρνικέ, κάμερες ασφαλείας, κάρτες εισόδου φοιτητών.

Μέχρι αυτά να υλοποιηθούν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει οι ΟΠΠΙ να περιπολούν πέριξ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Ωστόσο, επισήμως το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαιώνει τις επίμονες πληροφορίες που θέλουν να πηγαίνει πίσω, τουλάχιστον προς το παρόν, η ατζέντα της Ν. Κεραμέως και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αστυνομικούς μέσα στις σχολές. Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών, επισημαίνουν ότι «εμείς εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα σχέδια και ό,τι μας ζητούν οι πρυτανικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αλλαγή στον σχεδιασμό».

Αργότερα το μεσημέρι, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε σε διάψευση της είδησης, χωρίς να κάνει σαφές το αν η παρουσία των ΟΠΠΙ συνεχίζεται μέσα ή έξω από τα ΑΕΙ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.
Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.
Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ηγεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. με τους πρυτάνεις των τεσσάρων πανεπιστημίων –ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Στόχος της σύσκεψης ήταν να τοποθετηθούν οι Πρυτάνεις για το πού βρίσκονται στα τέσσερα Πανεπιστήμια οι διαδικασίες και οι εργασίες για την εκπλήρωση όσων ορίζει ο νόμος.

Οι ηγεσίες τόσο του Υπουργείου όσο και της ΕΛΑΣ ήταν ξεκάθαρες στο θέμα: Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν αυτά που ορίζει ο νόμος και μετά να ξεκινήσουν οι περιπολίες εντός των ιδρυμάτων.
Να σημειωθεί ότι στο ΑΠΘ παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας στον χώρο της βιβλιοθήκης στο Βιολογικό αλλά και στην εξωτερική είσοδο της Πρυτανείας, ενώ εντός του campus παραμένει και η «Αύρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαίρει άκρας υγείας ο Νετανιάχου

Λουκέτο σε βενζινάδικο της Αγ. Παρασκευής μετά από πλαστές αποδείξεις

Βλέπουν «γκάφα» Μηταράκη στο βίντεο για την τουρκική ακτοφυλακή

Βρήκαν ηλικιωμένη νεκρή, σε στέρνα στην Πρέβεζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα