ΑΘΗΝΑ
22:19
|
04.10.2022
Προκειμένου να ανακοπεί η ολοένα και αυξανόμενη ροή προσφύγων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης» λόγω της αυξημένης προσφυγικής/μεταναστευτικής κίνησης πίεσης στα σύνορα της με την Τουρκία, κήρυξε η Βουλγαρία, την μεθόριο σε τμήματα των περιοχών Μπουργκάς, Χάσκοβο και Γιαμπόλ, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ.

Όπως ανακοινώθηκε, λόγω της αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης, ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χάσκοβο Μίνκο Άνγκελοφ εισάγει μερική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους δήμους του Σβίλενγκραντ και του Τοπολόβγκραντ έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι να αποτραπεί «απώλεια ανθρώπινων ζωών, σημαντικές ζημιές στην περιουσία του πληθυσμού και στην οικονομία, καθώς και βλάβη στο περιβάλλον» κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Βουλγαρίας.

Η Βουλγαρία έχει ορθώσει αγκαθωτό φράχτη σε μήκος 200 χιλιομέτρων στα σύνορα της με την Τουρκία, προκειμένου να ανακόψει τη ροή των προσφύγων από την γειτονική χώρα. Ωστόσο, οι ροές δεν έχουν αναχαιτιστεί και καθώς αυξάνονται, καταγράφονται έντονες διαμαρτυρίες κάτοικων της μεθορίου.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών, 103.998 άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη Βουλγαρία από την Τουρκία την περίοδο από τις αρχές του 2022 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 3,4 φορές σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μόνο αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν στη Βουλγαρία ήταν 5.864, από 5.254 την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το θέμα των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα σύνορα των δυο χωρών συζήτησαν την Τετάρτη στον Έβρο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας κ. Ιβάν Δεμερτζίεφ, υπογραμμίζοντας την ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα.

Με πληροφορίες από bnr.bg

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός αστυνομικός στην Κέρκυρα από πτώση τεσσάρων μέτρων

Σύλληψη 10χρονου Παλαιστίνιου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

«Πολύ έξυπνο πακέτο» τα 200 δισ. ευρώ λέει ο Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λόφο Στρέφη και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα