ΑΘΗΝΑ
08:11
|
25.04.2024
Προκειμένου να ανακοπεί η ολοένα και αυξανόμενη ροή προσφύγων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης» λόγω της αυξημένης προσφυγικής/μεταναστευτικής κίνησης πίεσης στα σύνορα της με την Τουρκία, κήρυξε η Βουλγαρία, την μεθόριο σε τμήματα των περιοχών Μπουργκάς, Χάσκοβο και Γιαμπόλ, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ.

Όπως ανακοινώθηκε, λόγω της αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης, ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χάσκοβο Μίνκο Άνγκελοφ εισάγει μερική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους δήμους του Σβίλενγκραντ και του Τοπολόβγκραντ έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι να αποτραπεί «απώλεια ανθρώπινων ζωών, σημαντικές ζημιές στην περιουσία του πληθυσμού και στην οικονομία, καθώς και βλάβη στο περιβάλλον» κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Βουλγαρίας.

Η Βουλγαρία έχει ορθώσει αγκαθωτό φράχτη σε μήκος 200 χιλιομέτρων στα σύνορα της με την Τουρκία, προκειμένου να ανακόψει τη ροή των προσφύγων από την γειτονική χώρα. Ωστόσο, οι ροές δεν έχουν αναχαιτιστεί και καθώς αυξάνονται, καταγράφονται έντονες διαμαρτυρίες κάτοικων της μεθορίου.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών, 103.998 άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη Βουλγαρία από την Τουρκία την περίοδο από τις αρχές του 2022 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 3,4 φορές σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μόνο αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν στη Βουλγαρία ήταν 5.864, από 5.254 την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το θέμα των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα σύνορα των δυο χωρών συζήτησαν την Τετάρτη στον Έβρο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας κ. Ιβάν Δεμερτζίεφ, υπογραμμίζοντας την ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα.

Με πληροφορίες από bnr.bg

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα