ΑΘΗΝΑ
08:12
|
25.04.2024
Σήμερα στις 8 το βράδυ με αντίπαλο την Ισπανία για τον τελικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης των νέων ανδρών που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα προκρίθηκε η ελληνική εθνική ομάδα.

Το σύνολο του Ηλία Μαχαίρα επικράτησε, χθες Πέμπτη, με 8-7,της Κροατίας στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 8 το βράδυ την πανίσχυρη Ισπανία που νίκησε το Μαυροβούνιο με 10-8.

Η εθνική έπαιρνε από την αρχή του αγώνα προβάδισμα ενός γκολ, ωστόσο οι «Χρβάτσκι» κατάφερναν πάντα να «απαντούν», με αποτέλεσμα, 2:59 πριν τη λήξη του δευτέρου οκταλέπτου, το σκορ να είναι ισόπαλο 4-4. Στη συνέχεια, ωστόσο, η Κροατία πήρε για πρώτη φορά στον αγώνα κεφάλι στο σκορ, με τον Ζβόνο να «γράφει» το 5-4 με γκολ στον παίκτη παραπάνω, 1:28 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως, η ελληνική ομάδα, η οποία δεν σκόραρε στην τρίτη περίοδο, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους Κανδανολέοντα και Σπάχιτς και προηγήθηκε 6-5, 3:56 πριν τη λήξη του αγώνα.

Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έχασε» τους Καστρινάκη και Χρήστο Μπιτσάκο που αποβλήθηκαν με τρεις ποινές, ενώ η Κροατία ισοφάρισε 6-6 με πέναλτι του Ράντιτς, 2:38 πριν το τέλος. Ακολούθως και ο Στόγιανατς αποβλήθηκε με τρεις ποινές, ενώ στη συνέχεια η εθνική πήρε -για πρώτη φορά στον αγώνα- προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6, 43΄΄ πριν τη λήξη), χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι Κανδανολέων (στον παίκτη παραπάνω) και Λυκούδης, και «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη. Οι «Χρβάτσκι» μείωσαν σε 8-7, 33 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ωστόσο ο χρόνος που απέμενε στην Κροατία δεν ήταν αρκετός για την ανατροπή και η εθνική πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα νέων Youth League

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα