ΑΘΗΝΑ
13:14
|
28.05.2024
Ένα φεστιβάλ ελεύθερης έκφρασης με συναυλίες, πάνελ συζήτησης, κινηματογράφο, εκθέσεις φωτογραφίας, σκίτσου και βιβλίου, δρώμενα, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πρόσφυγες-σσες και μετανάστ(ριες), ντόπιοι-ες νεες και νέοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι, άνεργοι και άνεργες, σωματεία, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις, τοπικές συλλογικότητες, ομάδες δικαιωμάτων, άτομα της lgbtqi+ κοινότητας, φεμινιστικές οργανώσεις, αναπηρικές κινήσεις, θα είμαστε εκεί. Θα Διαδηλώσουμε μαζί για μια ζωή χωρίς συμβιβασμούς με όπλο μας την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα. Απέναντι σε νόμους, θεσμούς και κυβερνήσεις, σε ένα απάνθρωπο σύστημα που καθημερινά υποβαθμίζει τα δικαιώματα όλων μας μαζί και καθενός/μιας μας ξεχωριστά»  σημειώνουν το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό» και καλούν στην 15η Αντιρατσιστική Γιορτή το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

«Στη 15η αντιρατσιστική γιορτή ενώνουμε την φωνή μας με τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον πιο στυγνό και απάνθρωπο θεσμικό ρατσισμό.Με χιλιάδες ανθρώπους να επαναπροωθούνται παράνομα στο Αιγαίο και στον Έβρο, να φυλακίζονται για μήνες στα hot spot της ντροπής, με τις ευλογίες και τη συνενοχή της ΕΕ. Με διώξεις και το στίγμα του “ανθέλληνα” να αποδίδεται από επίσημα κυβερνητικά χείλη σε όποιους-ες τολμούν να καταγγείλλουν το όργιο των pushbacks. Με εξώσεις προσφύγων από τα διαμερίσματα και από τα στρατόπεδα της ενδοχώρας και δηλωμένη πρόθεση να μπει λουκέτο σε πολλά από τα προσφυγικά καμπ της ενδοχώρας” αναφέρουν οι διοργανώτριες οργανώσεις.

Η 15η Αντιρατσιστική Γιορτή δηλώνει επίσης αλληλέγγυα με τους μετανάστες και τις μετανάστριες που ζουν στη χώρα. Που αντιμετωπίζονται ως “λαθραίοι” ενώ ακόμα κι αν ήδη ζουν στην ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, βιώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια συνέχισης της νόμιμης παραμονής τους στην χώρα και απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά τους. 

Τέλος, αγωνίστριες και αγωνιστές ενάντια στη έμφυλη καταπίεση, και lgbtqi+ άτομα αναζητούμε τους τρόπους και ανιχνεύουμε τους συμμάχους στον αγώνα για κοινωνική ισοτιμία. Απαιτούμε δικαιοσύνη στα θύματα των βιασμών και των γυναικοκτονιών, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή σεξιστικών νόμων και θεσμών

«Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτέμβρη λοιπόν, σας περιμένουμε όλες-ους-α στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Σε μια εκδήλωση από εκείνες που είμαστε περήφανοι και περήφανες όταν φιλοξενούνται στα ελληνικά πανεπιστήμια αντί για τα ΜΑΤ και την Πανεπιστημιακή αστυνομία. Ελάτε στην Γιορτή μας λοιπόν με διάθεση αλληλεγγύης και αντίστασης. Σε ένα φεστιβάλ απελευθέρωσης και ελεύθερης έκφρασης όπου επιχειρούμε την αρμονική συνύπαρξη ήχων, χρωμάτων και γεύσεων» καταλήγει το κάλεσμα.

*Το πλήρες πρόγραμμα της Αντιρατσιστικής Γιορτής είναι διαθέσιμο εδώ και το event στο facebook βρίσκεται εδώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Μολότοφ στο ισραηλινό προξενείο για τη σφαγή στη Ράφα

Χαρά χωρίς τύψεις

Γάζα: Ισραηλινά τανκς παρελαύνουν στο κέντρο της Ράφα

Με λιμό απειλείται η Ζάμπια λόγω της καταστροφικής ξηρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα