ΑΘΗΝΑ
12:58
|
25.04.2024
«Δεν θα παραδοθούμε ούτε θα διαπραγματευτούμε», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας της Ταϊβάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ενδεχόμενος αποκλεισμός της Ταϊβάν ή η κατάληψη υπεράκτιου νησιού από την Κίνα θα θεωρηθεί πράξη πολέμου και η Ταϊβάν δεν πρόκειται να παραδοθεί, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο ασφαλείας της Ταϊβάν.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έδειξαν τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο, δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, εστιάζοντας στο πώς θα αντιδράσει η Ταϊβάν.

«Ο αποκλεισμός είναι πράξη πολέμου, η κατάληψη ενός υπεράκτιου νησιού είναι πράξη πολέμου», ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ταϊπέι πιστεύει ότι το Πεκίνο είναι απίθανο να προβεί σε κάποια από αυτές τις ενέργειες αυτή τη στιγμή.

«Ο μόνος σκοπός τους για να καταλάβουν (υπεράκτια νησιά) είναι να μας αναγκάσουν να διαπραγματευτούμε ή να παραδοθούμε. Αλλά δεν θα παραδοθούμε ούτε θα διαπραγματευτούμε», υποστήριξε. «Αυτές είναι στρατιωτικές ενέργειες. Δεν υπάρχει περιθώριο για ασάφειες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα