ΑΘΗΝΑ
22:46
|
05.05.2024
Τουλάχιστον 77 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος με το οποίο ταξίδευαν βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 77 μετανάστες/πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος με το οποίο ταξίδευαν βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, όπως αναφέρει το BBC. Είκοσι επιζώντες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης Ταρτούς της Συρίας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπήκοοι Λιβάνου, Συρίας και Παλαιστίνης – συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών – πιστεύεται ότι ήταν μεταξύ των 120-150 επιβαινόντων όταν το σκάφος βυθίστηκε την Πέμπτη.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το ατύχημα. Η προσπάθεια διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι το σκάφος είχε αναχωρήσει από τη Μινιέ, μια πόλη κοντά στο λιμάνι της Τρίπολης του Λιβάνου, πριν βυθιστεί κοντά στο συριακό νησί Αργουάντ, κοντά στο Ταρτούς.

Το σκάφος πιστεύεται ότι κατευθυνόταν προς την Κύπρο όταν βυθίστηκε.

Το Ταρτούς, όπου έχουν μεταφερθεί επιζώντες, βρίσκεται περίπου 50 χλμ. βόρεια της Τρίπολης. Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana ανέφερε ότι οι αρχές θα μεταφέρουν τα πτώματα αγνώστων θυμάτων στη συνοριακή διάβαση για να τα παραδώσουν στον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα