ΑΘΗΝΑ
15:32
|
03.05.2024
Όπως ανέφερε η ιρανική κρατική τηλεόραση, οι Φρουροί της Επανάστασης στόχευσαν βάσεις της ιρανικής αντιπολίτευσης στο Βόρειο Ιράκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιτέθηκαν κάνοντας χρήση πυροβολικού εναντίον βάσεων της ιρανικής αντιπολίτευσης στην κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Τα «αρχηγεία των αντι-Ιρανών τρομοκρατών» που εδρεύουν στο βόρειο Ιράκ έγιναν στόχος των Φρουρών της Επανάστασης, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, αναφερόμενη σε ομάδες Κούρδων ανταρτών που εδρεύουν εκεί.

«Αυτές οι επιχειρήσεις… θα συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί η βιώσιμη ασφάλεια των συνόρων, να τιμωρηθούν οι εγκληματίες τρομοκράτες και να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι (της κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης) απέναντι στους διεθνείς κανονισμούς και τα νομικά τους καθήκοντα»,ανέφεραν οι Φρουροί σε τηλεοπτική ανακοίνωση.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει ένοπλους Ιρανούς Κούρδους αντιφρονούντες για συμμετοχή σε συνεχιζόμενες αναταραχές στη χώρα, ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά, όπου ζουν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Ιρανοί Κούρδοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα