ΑΘΗΝΑ
07:23
|
26.04.2024
Ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας TotalEnergies ανακοίνωσε την υπογραφή νέας επενδυτικής συμφωνίας για την επέκταση της παραγωγής στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας TotalEnergies υπέγραψε νέα επενδυτική συμφωνία για την επέκταση της παραγωγής φυσικού αερίου του Κατάρ, καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται να βρει νέες πηγές ενέργειας για να αντικαταστήσει τις ρωσικές προμήθειες.

Μιλώντας σήμερα μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TotalEnergies, Πατρίκ Πουγιάν, ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Σαάντ Σεριντά αλ Καάμπι, ανακοίνωσε ότι η γαλλική εταιρεία θα έχει μερίδιο 9,3% στο έργο φυσικού αερίου North Field South, καθιστώντας την τον πρώτο ξένο εταίρο σε αυτό το τμήμα του τεράστιου κοιτάσματος.

Το έργο θα αυξήσει την ικανότητα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του Κατάρ σε 126 εκατομμύρια τόνους. Ο αλ Καάμπι δήλωσε επίσης ότι η TotalEnergies θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξόρυξης φυσικού αερίου από το North Field South, του οποίου το 25% θα προορίζεται για ξένες ενεργειακές εταιρείες.

Η επενδυτική συμφωνία έρχεται αφού η TotalEnergies συμφώνησε τον Ιούνιο σε μια συμφωνία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να συμμετάσχει στο γιγαντιαίο έργο North Field East, το οποίο θα βοηθήσει το Κατάρ να αυξήσει την παραγωγή LNG κατά περισσότερο από 60% έως το 2027. Η Shell του Ηνωμένου Βασιλείου, η Eni της Ιταλίας και οι αμερικανικοί γίγαντες ConocoPhillips και ExxonMobil έχουν επίσης εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο έργο North Field East.

Το Κατάρ και η Γερμανία διεξάγουν επίσης συζητήσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου, και ο αλ Καάμπι, που επιβεβαίωσε ότι η Ντόχα βρίσκεται σε συνομιλίες και με το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αύριο Κυριακή.

Το Κατάρ είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς LNG στον κόσμο, μαζί με τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, και το LNG από το North Field αναμένεται να ξεκινήσει να παράγεται το 2026. Η QatarEnergy εκτιμά ότι το North Field κατέχει περίπου το 10% των γνωστών αποθεμάτων φυσικού αερίου στον κόσμο. Τα αποθέματα εκτείνονται υποθαλάσσια στο ιρανικό έδαφος, όπου οι προσπάθειες της Τεχεράνης να εκμεταλλευτεί το κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars έχουν παρεμποδιστεί από τις διεθνείς κυρώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα