ΑΘΗΝΑ
18:31
|
23.04.2024
Ο καλλιτέχνης απεβίωσε περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ σε ηλικία 81 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο σπουδαίος τζαζίστας Pharoah Sanders, όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική του εταιρεία Luaka Bop, λέγοντας ότι πέθανε «ειρηνικά», περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Ο Sanders ήταν ηγετική φυσιογνωμία σε αυτό που συχνά αποκαλείται πνευματική τζαζ, η οποία πήρε επιρροές από τις ασιατικές και αφρικανικές παραδόσεις. Γεννημένος ως Farrell Sanders στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσας των ΗΠΑ το 1940, ο σαξοφωνίστας ξεκίνησε την καριέρα του στο Όκλαντ της Καλιφόρνια πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Εκεί συνεργάστηκε με τον Σαν Ρα, ο οποίος πιστεύεται ότι ενθάρρυνε τον Sanders να πάρει το όνομα Pharoah.

Ο Sanders κυκλοφόρησε πολλά άλμπουμ, με το ντεμπούτο του, Pharoah’s First, να κυκλοφόρησε το 1965. «Θέλω ο ήχος μου να είναι σαν ένα άρωμα που θα αρέσει στον κόσμο, κάτι φρέσκο, όπως η μυρωδιά του κέικ της γιαγιάς σου ενώ ψήνεται», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του.

Το 2021 συνεργάστηκε με τον Βρετανό συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Sam Shepherd (Floating Points). Το έργο τους, Promises, ηχογραφήθηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και προτάθηκε για το βραβείο Mercury.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Αναζητείται ξανά από τις αρχές ο Φουρθιώτης -Κατηγορείται για εκβίαση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα