ΑΘΗΝΑ
20:28
|
24.04.2024
Οι προγραμματισμένες συναυλίες του στη χώρα ακυρώθηκαν ενώ σε τρεις μέρες διεξάγεται ψηφοφορία για να κηρυχθεί persona non grata από το δημοτικό συμβούλιο της Κρακοβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακυρώνονται οι προγραμματισμένες συναυλίες του συνιδρυτή των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, στην Πολωνία εν μέσω οργής για τη στάση του μουσικού στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ο διοργανωτής της συναυλίας, Live Nation Poland, επιβεβαίωσε την ακύρωση, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η διαμάχη πυροδοτήθηκε έπειτα από μια ανοιχτή επιστολή που έγραψε ο Γουότερς στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, όπου αναφέρει πως «οι ακραίοι εθνικιστές» στην Ουκρανία «έχουν βάλει τη χώρα σας στο δρόμο αυτού του καταστροφικού πολέμου», κατηγορώντας τον σύζυγό της, τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι δεν εκπλήρωσε τις προεκλογικές υποσχέσεις του για την ειρήνευση στην περιοχή του Ντονμπάς.

Απαντώντας, η Ζελένσκα έγραψε στο Twitter ότι η Ρωσία ήταν αυτή που εισέβαλε στην Ουκρανία και τώρα καταστρέφει τις πόλεις της και σκοτώνει αμάχους. «Ρότζερ Γουότερς, θα πρέπει να ζητήσετε ειρήνη από τον πρόεδρο μιας άλλης χώρας», ανέφερε.

Η ανοιχτή επιστολή του Γουότερς οδήγησε τον Λούκας Γουάντουτς, δημοτικό σύμβουλο της Κρακοβίας, να παροτρύνει τον κόσμο να μποϊκοτάρει τις συναυλίες του καλλιτέχνη, ενώ έχει συνταχθεί ψήφισμα για την ανακήρυξη του κ. Γουότερς persona non grata από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί σε συνεδρίαση την 28η Σεπτεμβρίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη την εγκληματική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς και τον αυξανόμενο αριθμό εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται από Ρώσους στρατιώτες που έρχονται στο φως, [οι σύμβουλοι] εκφράζουν οργή για τις θέσεις και τις δηλώσεις του κ. Ρότζερ Γουότερς σε σχέση με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρει το ψήφισμα.

Ο Γουότερς, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία στις ΗΠΑ, διέψευσε προηγούμενη αναφορά των μέσων ενημέρωσης ότι ο ίδιος ή η διοίκησή του είχαν ακυρώσει τις συναυλίες και κατηγόρησε τον Γουάντουτς για τη «δρακόντεια λογοκρισία» του έργου του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα