ΑΘΗΝΑ
05:58
|
18.04.2024
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική Βενεζουέλα μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική Βενεζουέλα μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που παρέσυραν μια ομάδα ανθρώπων σε θρησκευτική συγκέντρωση, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Σύμφωνα με το TRTWorld, περίπου 40 μέλη της Μεθοδιστικής Εκκλησίας, μιας προτεσταντικής θρησκευτικής ομάδας, συγκεντρώθηκαν στην πολιτεία Tachira την Παρασκευή όταν οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ξαφνικά πλημμύρες, δήλωσε ο κυβερνήτης Φρέντι Μπερνάλ στο Twitter το Σάββατο.

Μερικοί από τους πιστούς έκαναν μπάνιο στο ποτάμι όταν έπεσαν οι βροχές, ανέβασαν ξαφνικά τη στάθμη του νερού και τους παρέσυραν, ​​είπε ο Μπερνάλ.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί επτά πτώματα — εκ των οποίων τα τέσσερα είναι άγνωστα — και συνεχίζουμε την έρευνα για τρία πτώματα», πρόσθεσε.

Οι πλημμύρες σημειώθηκαν σε μια περιοχή των Άνδεων που συνορεύει με την Κολομβία και είναι δημοφιλής στους τουρίστες.

Το ορεινό ανάγλυφο της περιοχής και οι χαμηλές θερμοκρασίες θέτουν προκλήσεις για την έρευνα, η οποία συνεχίστηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Φέτος η Βενεζουέλα κατέγραψε βροχοπτώσεις πάνω από το μέσο όρο, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές σε αρκετές περιοχές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης συνέδεσαν τις έντονες βροχοπτώσεις με το καιρικό φαινόμενο La Nina, το οποίο προκαλείται από μια θερμική ανωμαλία στα επιφανειακά ύδατα του ισημερινού του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Ρωσία: Αύξηση της καταστολής μετά το μακελειό στο Crocus City Hall;

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα