ΑΘΗΝΑ
22:43
|
21.04.2024
Μια λίστα με 141 φακέλους με βίντεο και φωτογραφίες γυναικών σε προσωπικές τους στιγμές ήρθε στα χέρια των αρχών έπειτα από μήνυση μιας νεαρής γυναίκας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα μια περίπτωση εκδικητικής πορνογραφίας -πιο γνωστή με τον όρο «revenge porn»- ανακαλύφθηκε αυτή την φορά στην Πάτρα, καθώς μία λίστα με 141 φακέλους με βίντεο και φωτογραφίες από ισάριθμα νεαρά κορίτσια ήρθε στα χέρια των αστυνομικών αρχών.

Πάνω από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο περιλαμβάνει αυτό το αρχείο το οποίο δεν έχει «ανέβει» στο διαδίκτυο, όμως «μοιράζεται» από κινητό σε κινητό μέσω της εφαρμογής «mega play» που χρησιμοποιείται για αποστολή μεγάλων σε όγκο αρχείων, εν αγνοία των νεαρών γυναικών από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκατοντάδες (μπορεί και χιλιάδες) άτομα, έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο την «λίστα της ντροπής», ενώ κάποιοι επιτήδειοι διαπομπεύουν τα ανυποψίαστα αυτά κορίτσια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» μόνο μία από τις 141 γυναίκες έχει προβεί σε μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ατόμων που διέρρευσαν βίντεο με τις προσωπικές τους στιγμές.

Η δυσκολία ως προς την νομική αντιμετώπιση του θέματος με τους 141 «φακέλους» είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει «αναρτηθεί» στο διαδίκτυο, αλλά κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό.

Άρα η απόδειξη για το ποιος το μοιράζει, ποιος το χρησιμοποιεί και ποιοι έκαναν την βιντεοσκόπηση είναι δύσκολη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοσσυφοπεδίο: Μποϊκοτάζ Σέρβων σε δημοψήφισμα για την απομάκρυνση Αλβανών δημάρχων

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Βουλευτικές εκλογές στις Μαλδίβες εν μέσω αντιπαλότητας Ινδίας-Κίνας

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 26 Απριλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα