ΑΘΗΝΑ
04:12
|
05.05.2024
Ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ και σκότωσε 13 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους 21το πρωί της Δευτέρας σε σχολείο στην κεντρική Ρωσία. Φορούσε μπλούζα με ναζιστικά σύμβολα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ και σκότωσε 13 ανθρώπους, επτά παιδιά και έξι ενήλικες, μεταξύ τους και δύο φύλακες, ενώ τραυμάτισε άλλα 21 άτομα το πρωί της Δευτέρας σε σχολείο στην κεντρική Ρωσία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει βίντεο που φαίνεται να δείχνουν πανικό μέσα στο κτίριο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Κάποια πλάνα δείχνουν αίμα στο πάτωμα της τάξης και μια τρύπα από σφαίρες σε ένα παράθυρο, με παιδιά να σκύβουν κάτω από τα θρανία.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Ουντμουρτία, Αλεξάντρ Μπρετσάλοφ, ανέφερε σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση ότι ο άγνωστος ακόμα δράστης μπήκε σε ένα σχολείο στο Ιζέφσκ, την πρωτεύουσα της περιοχής, και σκότωσε έναν φρουρό και μερικά από τα παιδιά εκεί. Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των μαθητών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο σχολείο 88, το οποίο έχει σχεδόν 1.000 μαθητές των τάξεων δημοτικού και γυμνασίου και περίπου 80 δασκάλους, ενώ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Ιζέφσκ.

Ένας τοπικός βουλευτής είπε ότι ο δράστης – που ονομάζεται Άρτεμ Καζάντσεφ- ήταν οπλισμένος με δύο πιστόλια. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από την ερευνητική επιτροπή δείχνει τον ένοπλο να κείτεται νεκρός στο πάτωμα φορώντας ένα μπλουζάκι με ναζιστικό σύμβολο και μια μπαλακλάβα. Οι ανακριτές ερευνούν τον τόπο διαμονής του.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη και την τοπική αστυνομία, ο ένοπλος αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε στο σημείο. Το σχολείο έχει εκκενωθεί και η περιοχή γύρω του έχει περιφραχτεί, είπε ο αξιωματούχος.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον ένοπλο ή τα κίνητρά του.

Περίοδο πένθους έως τις 29 Σεπτεμβρίου έχει κηρύξει ο επικεφαλής της περιφέρειας. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι «θρηνεί βαθιά» για την επίθεση.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη 640.000 κατοίκων, βρίσκεται δυτικά των Ουραλίων βουνών στην κεντρική Ρωσία, περίπου 960 χιλιόμετρα (596 μίλια) ανατολικά της Μόσχας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα