ΑΘΗΝΑ
13:38
|
20.04.2024
Με τις κυρώσεις η Ευρώπη έχει πυροβολήσει τα πόδια της, είπε ο Όρμπαν στο ουγγρικό κοινοβούλιο θεωρώντας τες αιτία της ενεργειακής κρίσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις κυρώσεις της ΕΕ έναντι της Ρωσίας κατακεραύνωσε και σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Όρμπαν μιλώντας στο ουγγρικό κοινοβούλιο θεωρώντας τες υπεύθυνες για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και την εκτόξευση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και της ενέργειας στα ύψη.

«Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει φτωχότεροι, ενώ η Ρωσία δεν έχει γονατίσει… Αυτό το όπλο απέτυχε. Με τις κυρώσεις η Ευρώπη έχει πυροβολήσει τα πόδια της» τόνισε χαρακτηριστικά ο Όρμπαν.

«Περιμένουμε μια απάντηση, ολόκληρη η Ευρώπη περιμένει μια απάντηση από τις Βρυξέλλες για το πόσο καιρό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», είπε, τονίζοντας πως είναι καιρός να συζητηθούν και οι κυρώσεις με τις ΗΠΑ ζητώντας στη συνέχεια να γίνει παύση πυρός στην Ουκρανία και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των χτεσινών ιταλικών εκλογών ο Όρμπαν σχολίασε πως δεν θα πρέπει να προκαλούν έκπληξη οι πτώσεις κυβερνήσεων που στήριξαν τέτοια μέτρα.

Αναφέρθηκε στην αναθεώρηση της μακροπρόθεσμης κυβερνητικής ενεργειακής στρατηγική τονίζοντας πως σκοπεύει να αναμορφώσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του πυρηνικού σταθμού Πακς, με συνολικά 32 μεγάλες επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε.

Και στη συνέχεια προειδοποίησε εν είδει έμμεσης απειλής λέγοντας:

«Εάν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν μας δώσουν αυτά τα χρήματα, τα οποία δικαιούται η Ουγγαρία, τότε θα λάβουμε τα απαραίτητα κεφάλαια από άλλες οικονομικές πηγές», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι η Ουγγαρία έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την Ε.Ε. και «άλλους διεθνείς εταίρους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα