ΑΘΗΝΑ
02:32
|
04.05.2024
Οι αμερικανικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρούν τον πρώην συνεργάτη της NSA προδότη και δεν προτίθενται να τον συγχωρέσουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν αποδίδεται ρωσική υπηκοότητα στον Έντουαρντ Σνόουντεν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του TASS.

Ο πρώην συνεργάτης της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν που το 2013 αποκάλυψε μαζικές παρακολουθήσεις δεκάδων ξένων ηγετών και εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, είχε δηλώσει πως θα υποβάλει τη σχετική αίτηση το Δεκέμβριο του 2020.

«Εγώ και η σύζυγός μου δεν έχουμε την παραμικρή επιθυμία να αποχωριστούμε τον γιό μας. Να γιατί στην εποχή της πανδημίας και των κλειστών συνόρων θα υποβάλουμε αίτηση για την απόκτηση διπλής αμερικανο-ρωσικής υπηκοότητας» είχε δηλώσει τότε.

Τον Οκτώβριο του 2020 του δόθηκε άδεια επ’ αόριστον παραμονής στη Ρωσία, ενώ η πρώτη προσωρινή άδεια παραμονής του είχε δοθεί το 2014.

Στις ΗΠΑ ο Σνόουντεν κατηγορείται για παραβίαση δύο άρθρων της νομοθεσίας περί κατασκοπείας. Οι αμερικανικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρούν τον Σνόουντεν προδότη και δεν προτίθενται να τον συγχωρέσουν, καθώς έχει βλάψει τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον Σνόουντεν «κατάσκοπο» και είχε ζητήσει από τη Ρωσία την έκδοση του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα