ΑΘΗΝΑ
10:55
|
25.04.2024
Ο Βίνσεντ Φαν Κίκενμπορν, που είναι και δήμαρχος της πόλης Κουρτράι όπου ζει, υποστήριξε ότι πίσω από την απόπειρα απαγωγής του βρίσκεται «μαφία των ναρκωτικών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία στην Ολλανδία συνέλαβε τέσσερις υπόπτους για αυτό που ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου περιέγραψε ως σχέδιο απαγωγής του. Σύμφωνα με τις αρχές του Βελγίου, υπήρχε σχέδιο απαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης του Βελγίου, Βίνσεντ Φαν Κίκενμπορν, ο οποίος έχει τεθεί υπό αυστηρή αστυνομική προστασία και έχει περιορίσει τις δραστηριότητές του.

Το πρωί του Σαββάτου προκλήθηκε συναγερμός στη χώρα, όταν έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι του αυτοκίνητο με ολλανδικές πινακίδες στο οποίο βρέθηκαν όπλα. Ο Βίνσεντ Φαν Κίκενμπορν, που είναι και δήμαρχος της πόλης Κουρτράι όπου ζει, υποστήριξε ότι πίσω από την απόπειρα απαγωγής του βρίσκεται «μαφία των ναρκωτικών».

Απευθυνόμενος στο κοινό σε μια τοπική χοροεσπερίδα, είπε ότι σε ένα τηλεφώνημα την Πέμπτη, ένας ομοσπονδιακός εισαγγελέας τον είχε προειδοποιήσει για ένα σχέδιο απαγωγής που τον στόχευε.

Το Σάββατο ο Φαν Κίκενμπορν δήλωσε: «Θα τεθώ υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας προς το παρόν και δεν θα μπορώ να συμμετέχω σε ορισμένες προγραμματισμένες δραστηριότητες τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά είναι κατανοητό».

Την ίδια ημέρα, και η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο υπουργός έχει τεθεί υπό αυξημένη αστυνομική προστασία, αλλά και ότι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν στην Ολλανδία.

Η ολλανδική εισαγγελία διευκρίνισε ότι πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 20, 29 και 48 ετών, με ολλανδική υπηκοότητα. Ένας τέταρτος ύποπτος συνελήφθη επίσης στην Ολλανδία. Το Βέλγιο έχει ζητήσει την έκδοσή τους.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ένα αυτόματο όπλο εντοπίστηκε σε όχημα το οποίο βρέθηκε κοντά στην οικία του υπουργού, ενώ η φλαμανδική εφημερίδα Het Laatste Nieuws ανέφερε ότι πυροβόλα όπλα, ανάμεσά τους καλάσνικοφ, και μπουκάλια γεμάτα με βενζίνη βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του υπόπτου.

Ο Φαν Κίκενμπορν με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη μάχη του κατά «του οργανωμένου εγκλήματος». «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη βία», πρόσθεσε. Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο κατήγγειλε «μια εντελώς απαράδεκτη απειλή», σημειώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκφοβίσει».

Σύμφωνα με τη βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία, «στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ενημερώθηκε για μια πιθανή απειλή» εις βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης. Έρευνα «κατέληξε γρήγορα στο συμπέρασμα ότι η απειλή αυτή είναι σοβαρή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα