ΑΘΗΝΑ
12:18
|
06.05.2024
Οι διαδηλωτές στην περιοχή του Νταγκεστάν της Ρωσίας φέρονται να συγκρούστηκαν με την αστυνομία, σε διαμαρτυρίες ενάντια στην επιστράτευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διαδηλωτές στην περιοχή του Νταγκεστάν της Ρωσίας φέρονται να συγκρούστηκαν με την αστυνομία, σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή ενάντια στη νέα «μερική κινητοποίηση» της Μόσχας.

To OVD-Info, ένα ρωσικό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε ότι πάνω από 100 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην περιφερειακή πρωτεύουσα Μαχατσκάλαμ ενώ πρόσθεσε ότι ανησυχεί για τις αναφορές για «πολύ σκληρές κρατήσεις» που πραγματοποιούνται στην επαρχία.

Το Νταγκεστάν είναι μια κυρίως μουσουλμανική περιοχή της Ρωσίας που κάποτε ήταν γνωστή για έντονη βία.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν τους διαδηλωτές να αντιμετωπίζουν αστυνομικούς και άλλους αξιωματούχους ασφαλείας στη Μαχατσκάλα, με το OVD-Info να αναφέρει ότι οι αστυνομικοί κατέφευγαν στη χρήση όπλων κρότου-λάμψης και γκλομπ στα πλήθη. Πολλά βίντεο φέρεται ότι απεικονίζουν γυναίκες να βρίσκονται στο επίκεντρο των συγκρούσεων.

Το OVD-Info ανέφερε επίσης ότι οι ντόπιοι στο χωριό Εντιρέϊ είχαν αποκλείσει έναν ομοσπονδιακό αυτοκινητόδρομο, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τους αξιωματούχους ασφαλείας που επιδιώκουν να επιβάλουν την επιστράτευση στην περιοχή.

Πλάνα που έλαβε η ομάδα φέρονται να δείχνουν αστυνομικούς να πυροβολούν αυτόματα τουφέκια στον αέρα καθώς προσπαθούσαν να διαλύσουν τη διαδήλωση, αλλά οι ντόπιοι συνέχισαν να αποκλείουν τον δρόμο.

Η περιοχή πιστεύεται ότι έχει ήδη προμηθεύσει χιλιάδες στρατεύματα για την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία, με πρόσφατες αναλύσεις δυτικών μέσω ενημέρωσης να κάνουν λόγο για περισσότερες απώλειες από οποιαδήποτε άλλη ρωσική επαρχία σε αυτή την ένοπλη σύγκρουση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα