ΑΘΗΝΑ
09:15
|
25.04.2024
Χιλιάδες αγελάδες απελευθερώθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια στην ινδική πολιτεία Γκουτζαράτ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη κρατικής βοήθειας σε επιδημία βοοειδών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φιλανθρωπικά ιδρύματα, που διαχειρίζονται καταφύγια βοοειδών στη δυτική ινδική πολιτεία Γκουτζαράτ, απελευθέρωσαν χιλιάδες αγελάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη της υποσχεθείσας κρατικής βοήθειας.

Βίντεο με αγελάδες που περπατούν μέσα από κυβερνητικά κτίρια έχουν γίνει viral.

Οι διαδηλωτές έχουν απειλήσει να μποϊκοτάρουν τις επερχόμενες πολιτειακές εκλογές εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να αποδεσμεύσει κονδύλια.

Το Γκουτζαράτ είναι ανάμεσα σε πολλές ινδικές πολιτείες που ταλαιπωρούνται από ένα ξέσπασμα οζώδους δερματικής νόσου, που οδηγεί σε απώλειες βοοειδών. Η πολιτεία έχει αναφέρει περισσότερους από 5.800 θανάτους βοοειδών, ενώ σχεδόν 170.000 υπολογίζεται ότι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια.

Οι αγελάδες είναι ιερά ζώα για την ινδουιστική κοινότητα της Ινδίας και η σφαγή τους είναι παράνομη σε 18 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Γκουτζαράτ.

Το 2017, το Γκουτζαράτ έκανε αυστηρότερους τους νόμους για την προστασία των αγελάδων, ειδοποιώντας ότι όσοι σφάζουν μια αγελάδα θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με ισόβια κάθειρξη. Μια ακούσια συνέπεια ήταν ένας μεγάλος αριθμός βοοειδών που περιφέρονται στους δρόμους προκαλώντας τροχαία ατυχήματα ή να ασφυκτιούν σε καταφύγια.

Στον προϋπολογισμό της για φέτος, η κυβέρνηση του Γκουτζαράτ είχε διαθέσει 5 δισεκατομμύρια ρουπίες (61 εκατομμύρια δολάρια, 57 εκατομμύρια λίρες) για τη διατήρηση καταφυγίων για αγελάδες και άλλα ηλικιωμένα ζώα στην πολιτεία.

Οι διαχειριστές των καταφυγίων, ωστόσο, δήλωσαν ότι δεν είχαν λάβει χρήματα στο πλαίσιο του προγράμματος και ένιωσαν «εξαπατημένοι» από την κυβέρνηση.

Πρόσθεσαν ότι παρά τις πολλές διαμαρτυρίες στην κυβέρνηση, δεν τους έχουν προταθεί λύσεις.

Η Indian Express ανέφερε ότι σχεδόν 1.750 βουστάσια που διευθύνονται από φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία φιλοξενούν περισσότερα από 450.000 βοοειδή, συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες, τα βοοειδή κατέλαβαν δρόμους, τοπικά δικαστήρια και κυβερνητικά κτίρια σε αρκετές περιοχές του Γκουτζαράτ.

Σε ένα κυβερνητικό γραφείο, διαδηλωτές εμφανίστηκαν με ούρα αγελάδας και κοπριά.

Η αστυνομία είπε ότι συνέλαβε 70 διαδηλωτές στις συνοικίες Μπανασάνθα, Παταν και Κουτς, ενώ ο υπουργός κτηνοτροφίας του Γκουτζαράτ παραδέχτηκε ότι η βοήθεια είχε καθυστερήσει λόγω «διοικητικού μπερδέματος» και υποσχέθηκε να βρει μια «θετική λύση» σε μια ή δύο μέρες.

Οι διαδηλωτές έχουν απειλήσει τώρα με ευρύτερη αναταραχή εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μέχρι το τέλος του μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα