ΑΘΗΝΑ
23:40
|
08.05.2024
Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, υποσχέθηκε δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού μέσα στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησής του και ένα Ταμείο Εθνικού Πλούτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία νέας, κρατικής εταιρίας ενέργειας με την ονομασία «Great British Energy» μέσα στο πρώτο χρόνο με το που θα αναλάβουν οι Εργατικοί την εξουσία υποσχέθηκε σήμερα ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

Ο Στάρμερ διαβεβαίωσε πως μία νέα, δημόσια εταιρία ενέργειας θα αξιοποιήσει πλήρως τις νέες τεχνολογίες και τις Ανανεώσιμες Πηγές  καθώς και «όλες τις ευκαιρίες για καθαρή ενέργεια».

 Πρότεινε επίσης και τη σύσταση ενός Ταμείου Εθνικού Πλούτου ενώ αναφερόμενος στο Brexit,  είπε ότι οι Εργατικοί δεν το αμφισβητούν αλλά θέλουν «να το κάνουν να λειτουργήσει» κατηγορώντας τους Συντηρητικούς για αποτυχία.

Στη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε πριν την ολοκλήρωση του συνεδρίου των Εργατικών, ο Στάρμερ  παρουσίασε το πρόγραμμα για την διαχείριση της ενέργειας και της ενεργειακής ακρίβειας υποσχόμενος πως θα επιβάλλει «έκτακτο φόρο» στα υπερκέρδη των εταιριών του τομέα αυτού, κατηγορώντας τις κυβερνήσεις των Συντηρητικών πως «όχι μόνον δεν έφτιαξαν την οροφή όταν ο ήλιος έλαμπε, όπως είχαν πει, αλλά ξερίζωσαν θεμέλια, έσπασαν τα παράθυρα και για να είναι σίγουροι ξήλωσαν και τις πόρτες».

Τους κατηγόρησε επίσης πως οι κυβερνώντες Συντηρητικοί  πιστεύουν στην αναδιανομή του πλούτου που γίνεται από τους… φτωχούς προς τους πλούσιους, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στηλιτεύσει τις πρόσφατες ανακοινώσεις για μειώσεις φόρων των πλούσιων και των πολύ μεγάλων εταιριών από τον νέο υπουργό Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ.

Δεν δίστασε να αποδώσει την αύξηση της ακρίβειας και του κόστους ζωής στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και την τωρινή της Λιζ Τρας πως χρησιμοποιούν τον πόλεμο ως δικαιολογία.

Σε άλλο σημείο υποσχέθηκε ότι μέσα στις πρώτες 100 μέρες μίας κυβέρνησης Εργατικών θα μπει σε εφαρμογή ένα «σχέδιο πράσινης ευημερίας» που θα δώσει ώθηση σε «πράσινες βιομηχανίες» και θα δημιουργήσει πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα